Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Két arany és két bronz az U23-as és ifjúsági maratoni vb-n

Hat versenyszámban voltak érdekeltek kajak-kenusaink, és ebből négyben is érmet szereztek a koldingi U23-as és ifjúsági maratoni világbajnokság második napján. A pénteki két-két arannyal és bronzzal a mieink vezetik az éremtáblázatot. Az idősebb korosztályban női kenu egyesben Csépe Panna (fotón) aranyérmet szerzett a 21 kilométeres távon.

Csütörtökön a maratoni vb első napján rögtön beindult a magyar éremgyár Dániában, majd pénteken újabb négy magyar éremnek örülhettünk az U23-asok és ifjúságiak versenyében.
 
Az idősebb korosztályban női kenu egyesben Csépe Anna aranyérmet szerzett a 21 kilométeres távon; Sinkó Panna hatodik lett ugyanebben a számban.
 
Az ifjúságiak között kenu párosban Ludányi Mátyás és Vonga Ádám szintén aranyat nyert 14,4 km-en, míg Nagy Levente és Méri Botond negyedikként ért célba.
 
Az aranyak mellett két bronz is született: előbb Reisz Janka és Kmetyó Klaudia végzett harmadik helyen az ifik kenu páros számában 17,7 km-en; a Molnár Kinga, Józsa Hanna egység ötödik lett.
 
Az U23-asok mezőnyében pedig Hegedűs Karolina nyert bronzérmet C-1-ben 11,1 kilométeren, míg Kis-Batka Imola negyedikként zárt. A férfiaknál Zsidai Máté (U23) negyedik helyen fejezte be kenu egyesben 17,7 km-en. Az U23-asok K-1-es számában Péli Zalán hetedik, Varga Olivér 18. lett 24,3 km-en.
 
Két nap után az éremtáblázat első helyen állnak a mieink, öt arannyal, két ezüsttel és három bronzzal.
 
Forrás: utanpotlassport.hu
(2023.09.02.)