Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Maratoni kajak-kenu vb - A Kiszli, Kőhalmi páros győzelmével zárult a verseny

A Kiszli Vanda, Kőhalmi Emese női kajak páros aranyérmet nyert női K-2 24,3 kilométeren a maratoni kajak-kenu világbajnokságon a dániai Vejen Koldingban, melynek vasárnapi zárónapján további két érmet szerzett a magyar küldöttség.

Az utolsó versenynapon ugyanebben a számban a Rugási Csilla, Csépe Panna kettős a dobogó legalsó fokára állhatott fel, míg a Zemen Dániel, Kékesi Árpád alkotta ifjúsági kajak páros a második helyen végzett.
 
A magyar szövetség honlapja szerint utóbbi versenyszám volt az első vasárnap, s mind Zemen és Kékesi, mind a Kollek Máté, Kiss Dávid páros is jó rajtot vett, rögtön az élbolyba kerültek. Utóbbi azért szállt ki az érmekért folyó csatából, mert megsérült a hajójuk kormánya, de Zemenék végig tartották pozíciójukat a mezőny elején, s végül másodikként zártak.
 
Női kajak párosban egy rendkívül szoros befutó végén szerzett érmet mindkét magyar egység: Kiszli és Kőhalmi világbajnok duója mögött egy másodpercen belüli idővel ért célba az ezüstérmes spanyol Fernandez, Alvarez kettős, valamint a végül harmadik Rugási, Csépe hajó. Kiszli Vanda egy ezüst mellett így második aranyérmét szerezte meg Vejen Koldingban, összességében pedig már kilencszeres maratoni világbajnok. Kőhalmi Emesének ez a negyedik vb-sikere.
 
A magyar küldöttség hét arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel élen zárta az összesített éremtáblázatot.
 
Forrás: MTI
 
(2023.09.04.)