Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Fábián Bettina parádés győzelem Velezben

Három hete még másodikként zárt a német Lea Boy mögött, vasárnap viszont már a legjobbnak bizonyult Fábián Bettina a fiatal úszócsillag a LEN Nyíltvízi Európa Kupa ötödik, észak-macedóniai állomásán.

Három hete még csaknem húsz másodperccel a német Lea Boy mögött ért célba másodikként Somorján Fábián Bettina – „percekkel” azután, hogy újrakezdte az edzéseket. Három hét pluszmunka aztán komolyan alakított az erőviszonyokon: az észak-macedóniai Velezben, a LEN-sorozat 5. állomásán immár junior világbajnokunk volt a legjobb, ha csak egy tempóval is, de megelőzte Boyt, az összetettben pedig immár 50 pontra megközelítette az olasz Arianna Bridit, aki ismét a harmadik helyen zárt.
 
„Összességében jó verseny volt, szép tiszta vízben, komfortosan tudtam úszni, sikerült végig elöl maradni, ami a cél is volt egyébként – mondta a verseny után Fábián Bettina. – Voltak hibák a versenyzésemben, leginkább a tájékozódásban. Nagy íveket úsztunk, sajnos nem láttuk be jól a pályát – viszont nem indultak sokan, ezért a lehető legjobb helyezést szerettem volna elérni. Örülök, hogy ez sikerült, különösen annak, hogy a finisben én voltam a leggyorsabb.”
 
„Meglátszott, hogy két hetet edzőtáboroztunk és heti háromszor úsztunk a Balatonban – van még három hetünk a junior vébéig, szóval itt még bármi lehet” – összegzett Kutasi Gergely, a győztes (és a Velezben induló ferencvárosi különítmény) edzője, aki azt is elárulta, hogy három hét múlva Betti rámegy az összetett elsőségre, függetlenül attól, hogy a következő hétvégén Korfun is indul majd a junior Európa-bajnokságon.
 
Merthogy Velezben a Team Kutasi vett részt – másik női versenyzője, Balogh Vivien a nyolcadik helyen ért célba, míg a férfiaknál a Gálicz-fivérek közül az ifjabbik, László hetedikként, a tavaly 25km-en vb-bronzérmes Péter pedig tízedikként zárt.
 
LEN Európa Kupa, 5. állomás, Velez
 
Férfiak
 
1. Pasquale Giordano (olasz) 1:56:15.78… 7. Gálicz László 1:58:11.42… 10. Gálicz Péter 2:04:17.21
 
Nők
 
1. Fábián Bettina 2:07:34.45, 2. Lea Boy (német) 2:07:34.72… 8. Balogh Vivien 2:09:31.99
 

Az összetett állása a nőknél:
 
Arianna Bridi (olasz) 2750, 2. Fábián Bettina 2700, 3. Lea Boy 2300 


Forrás: musz.hu
(2023.09.04.)