Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


PUTYIN: A NYUGAT FELHASZNÁLJA ZELENSZKIJ ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÁT

HOGY ELTERELJE A FIGYELMET AZ UKRÁN NEONÁCIKRÓL

 Volodimir Zelenszkij zsidó származását arra használni, hogy az ukrán nacionalisták bűnösségét fedezze a második világháború alatti holokausztban, undorító – jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy Sztepan Bandera követői felelősek 1,5 millió zsidó meggyilkolásáért.

“Fontosnak tartom megismételni, hogy a nyugati irányítóik a modern Ukrajna élére egy zsidó származású, zsidó gyökerekkel rendelkező embert állítottak – véleményem szerint ezzel a jelenlegi ukrán állam emberellenes alapjait leplezték” – mondta Putyin Pavel Zarubin újságírónak.
 
“Ez teszi az egész helyzetet olyan rendkívül undorítóvá, hogy egy etnikai zsidó fedezi a nácizmus és azok dicsőítését, akik annak idején Ukrajnában végrehajtották a holokausztot, kiirtva 1,5 millió embert” – tette hozzá az orosz elnök.
 
“AZ EGYSZERŰ IZRAELI POLGÁROK JÖTTEK RÁ ERRE A LEGJOBBAN. CSAK NÉZZÉK MEG, MIT ÍRNAK AZ INTERNETEN”.
 
Putyin éppen befejezte a találkozóját a Győzelem Bizottsággal – a hazafias neveléssel és a veteránok ügyeivel megbízott tanácsadó testülettel. Az orosz elnök a bizottság egyik tagjával folytatott beszélgetés során vetette fel a kérdést, rámutatva, hogy Moszkva talán nem tett eleget a náci kollaboránsok Ukrajnában és a balti államokban elkövetett atrocitásaival kapcsolatos tények ismertetése érdekében.
 
“Amikor az ember megnézi a tényleges levéltári dokumentumokat, egyszerűen megfagy a vér az ereiben, lehetetlen könnyek nélkül rájuk nézni, és ezt elő kell venni és meg kell mutatni. Kit dicsőítenek a jelenlegi hatóságok? Ezek az emberellenesek piedesztálra emelik a véres gyilkosokat, és az ő arcképüket ábrázoló transzparenseket viszik, miközben végigvonulnak városaik főutcáin” – mondta Putyin a bizottság előtt.
 
A német hadsereg és az SS “delegálta” a zsidók lemészárlását a helyi nacionalistáknak és antiszemitáknak, például a Sztepan Bandera vezette OUN-nak és UPA-nak – mutatott rá az orosz elnök.
 
“NEM VAGYOK BIZTOS BENNE, HOGY UKRAJNÁBAN MINDEN EMBER TUD ERRŐL. TEHÁT TEGYÜNK MEG ITT MINDENT, AMIT TUDUNK, HOGY MEGMUTASSUK NEKIK, RENDBEN?”. MONDTA PUTYIN A BIZOTTSÁGNAK.
 
Banderát a Szovjetunió és Lengyelország is háborús bűnösnek nyilvánította a holokausztban és a lengyelek tömeges meggyilkolásában játszott szerepe miatt a mai Nyugat-Ukrajna területén. Az USA-barát kijevi kormány azonban 2010-ben nemzeti hőssé nyilvánította őt, és a nacionalisták azóta minden január 1-jén fáklyás felvonulásokkal tisztelegnek előtte az ukrán nagyvárosokban születésnapja alkalmából.
 
Putyin korábban értetlenségét fejezte ki, hogy Zelenszkij zsidó származása miatt elfogadja Bandera dicsőítését. Zelenszkij nagyapja, Szemjon szintén harcolt a második világháborúban, és két Vörös Csillag kitüntetést kapott bátorságáért és hősiességéért.
 
A jelenlegi ukrán elnök korábban színész volt, és 2019-ben az Oroszországgal való béke ígéretével indult az államfői posztért, hogy aztán hónapokkal a hivatalba lépése után teljesen megváltoztassa az irányt, és a keményvonalas nacionalistákkal lépet szövetségbe.
 
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.09.06.)