Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Győzelem a kazahok ellen az U21-es Eb-selejtező nyitányán

A Gera Zoltán által irányított U21-es labdarúgó-válogatott Kovács Mátyás és Eördögh András góljával legyőzte a kazahokat, így három ponttal kezdte az Eb-selejtezősorozatot.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott végig magabiztosan játszva megnyerte a szegedi Szent Gellért Fórumban rendezett csoportmérkőzést. A magyarok attraktív játékot mutattak, többször is veszélyeztették a kazah kaput. A vezetést elég korán, már a 10. percben megszerezték Kovács Mátyás révén. Ezután sérülés miatt cserélt Gera Zoltán szövetségi edző: Horváth Artúrt váltotta Bényei Ágoston. A 41. percben Denis Mitrofanov, a kazahok támadója veszélyeztetett, azonban lövése elszállt a kapu mellett.
 
A második félidőre ugyanúgy jellemző volt a hazai dominancia, egymás után dolgozták ki a magyarok a helyzeteket.
Vitális Milán végig nagyon aktív volt, fontos szerepet vállalt a támadásban és a védekezésben is. Őt azonban a 81. percben lecserélték, helyére Eördögh András állt be. Majd a szintén csereként beálló Lisztes Krisztián a 89. percben egy gyönyörű csel után az üresen maradó Eördögh-höz passzolt, aki meg is szerezte a meccs második gólját.
 
Ezzel Magyarország az első meccs után a B csoport élén áll. A B jelű csoportban a mieink mellett Belgium, Spanyolország, Skócia, Málta és Kazahsztán fiataljai szerepelnek. Magyarország legközelebb jövőhét kedden játszik Málta ellen, idegenben.
 
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 2–0 (1–0)
SZEGED, SZENT GELLÉRT FÓRUM
MAGYARORSZÁG: Hegyi – Szabó A., Iyinbor, Csinger – Kovács M., Baráth P. (Katona B., 80.), Horváth A. (Bényei, 14.), Benczenleitner – Vancsa (Lisztes K., 63.), Németh A. (Kocsis D., 63.), Vitális (Eördögh, 80.)
Szövetségi edző: Gera Zoltán
KAZAHSZTÁN: Anarbekov – Dobaj, Sirobokov, Zsumakanov, Kalmirza (Kaldibekov, 74.), Kurgin (Tkacsenko, 64.) – Buribajev, Szadibekov (Galim, 86.), Nazimkanov, Mitrofanov (Abdulla, 75.) – Szviridov (Jesszimbekov, 86.)
Szövetségi edző: Kajrat Nurdauletov
Gólszerző: Kovács M. (1–0) a 10., Eördögh (2–0) a 89. percben
 
(Képünkön: Kovács Mátyás és Németh András gólöröme Forrás: mlsz.hu)
 
Forrás: utanpotlassport.hu
(2023.09.08.)