Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13EGY HETES TÜRKSOY KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR LAKITELEKEN

A képzőművészet világa az idők során számos kultúrát és népet inspirált. A művészek számára mindig is esszenciális az alkotói folyamat során az összekapcsolódás és a különböző kultúrák megismerése. Az egy hetes Türksoy tábor egy olyan esemény, amely ezt a kulturális és művészeti összekapcsolódást erősíti.

Az azerbajdzsáni, kazah, kirgiz, török, türkmén és üzbég művészek egy hetes találkozója nemcsak az alkotásról, hanem a kultúrák közötti kapcsolatokról is szól.
 
A Türksoy szervezet célja, hogy elősegítse a türk népek közötti kulturális és művészeti kapcsolatokat, és ez a tábor kiváló példa erre. A rendezvény minden évben lehetőséget nyújt a türk kultúra mélyebb megértésére, valamint az alkotásra és az inspirációra.
 
A tábor résztvevőit Madari Róbert, Lakitelek polgármestere is meglátogatta. Polgármester Úr nemcsak megismerhette a tábor résztvevőit, hanem ajándékokkal is kedveskedett nekik. Az ajándékok a magyar hagyományokra és művészetre utaltak, és a türk művészek számára különleges élményt nyújtottak.
 
A tábor során a művészek lehetőséget kaptak arra, hogy megosszák egymással kreatív ötleteiket, technikáikat és inspirációjukat. A különböző népek művészeti hagyományai egymás mellett éledtek fel, és az alkotók által létrehozott művek valódi kulturális mozaikot alkottak. Az alkotások sokszínűsége és gazdagsága lenyűgöző volt, hiszen minden művész kifejezte saját kultúráját és egyéni látásmódját.
 
Ez az egy hetes tábor nemcsak alkotói lehetőséget kínált a művészeknek, hanem egy olyan közösséget is teremtett, ahol az emberek különböző hátterűek és eltérő kultúrából érkeznek, de közös a szenvedélyük a művészet iránt. A program célja a kulturális hídépítés.
 
Az idei tábor egyértelműen bebizonyította, hogy a művészet és a kultúra által a világ sokszínűségét ünnepelhetjük és megoszthatjuk egymással.
 
Forrás: nepfolakitelek.hu
(2023.09.09.)