Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SZABADKA KÖZPONTJÁBAN LÖVÖLDÖZTEK A MIGRÁNSOK

Szeptember 8-án kora este migránsok lövöldöztek Szabadkán, a Lidl üzletlánc Papp Pál utcában lévő áruházának parkolójában. Az összesereglett vásárlók értetlenül álltak a helyzet előtt, mint mondják, hihetetlen, hogy már a város központjában is lövöldöznek az illegális bevándorlók, nem csak az erdő mélyén.
 
18 óra 30 perc környékén a városközponttól néhány száz méterre található zsúfolt bevásárlóközpontban lövöldöztek a migránsok Szabadkán. 4-5 fő vett részt a tűzharcban, egyikük megsebesült. A szemtanuk elmondása szerint 4-5 lövés hangzott el. A sérültet a kórházba szállították. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek és összegyűjtötték, majd elvitték az elkövetőket
 
Szemtanúk elmondása szerint egy sérült migráns összeesett, több személy pedig elmenekült. „Lövöldöztek itt a parkolóban. Ültem az autóban, egyszer csak elkezdődött a lövöldözés, láttam, hogy a férfi rátámaszkodik az autómra, láttam, hogy meglőtték, hívtam a rendőröket, a többiek szétszaladtak.”
 
A kiérkező mentősök a sérült migránst ellátták, a rendőrök pedig két migránst elvezettek. A terepen több töltényhüvelyt is látni lehetett. Az összesereglett vásárlók értetlenül álltak a helyzet előtt, mint mondják, hihetetlen, hogy már a város központjában is lövöldöznek az illegális bevándorlók, nem csak az erdő mélyén.
 
A szabadkai Lidl bevásárlóközpont előtt lezajlott lövöldözés végső figyelmeztetés kell, hogy legyen, hogy Szerbia felülvizsgálja a migrációs politikáját - írja Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Facebook oldalán. Határozottan és engedékenységet nem ismerve megálljt kell parancsolni az illegális migrációnak. Annyit beszéltünk már róla. Elmúlt a beszélgetés ideje, az államnak meg kell, hogy védje a polgárait - húzta alá Pásztor István.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2023.09.09.)