Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Újabb 22 magyar érem Poznanban

Fiataljaink szombaton is folytatták pazar szereplésüket a poznani Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV). Az ötszáz méteres döntők során összesen 13 arany-, 8 ezüst- és 1 bronzérem volt a termés, így összesen már 42 medálnál tartunk, amivel az összesített pontversenyt és éremtáblázatot is toronymagasan vezetjük.

Lassan elfogynak a dicsérő szavak az ORV-n szereplő versenyzőinkre, pedig megérdemlik, hogy szuperlatívuszokban beszéljünk róluk. Elképesztő, ahogy uraljuk a hétvégét, szombaton újabb 22 érem került hozzánk az ötszáz méteres döntők során, ráadásul hat számban is kettős magyar győzelem született.
 
K-1 500 méteren négy esetben is a magyar himnusz csendült fel az eredményhirdetésnél. Az U15-ös korosztályban a fiúknál Herk László állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a hölgyeknél Hofer Bianka Vivien begyűjtötte második egyéni aranyát is. Mögötte egyébként Acélos Hanna Glória érkezett be másodikként.
 
Az U16-ban is kettős magyar győzelmeknek örülhettünk ebben a számban, Konyecsni Milán és Jeszkel Panna nyakába arany-, Szabó Vilmos és Holló Hanna nyakába ezüstérem került a nap végén. Fiataljaink remeklését bizonyítja, hogy az egyéniben elért eredmények után párosban, sőt többen a négyeshajókban is odaértek a legjobbak közé a mai döntőkben.
 
U16 K-2 500 méteren a fiúknál Konyecsni Milán és Szabó Vilmos győzött, a női mezőnyben pedig újabb kettős siker született: Holló Ganna, Mészáros Anna alkotta duó a dobogó legfelső, a Hofer Bianka Vivien, Acélos Hanna Glória egység pedig a második fokára állhatott fel. 
 
Az U17-es korosztály sem maradt kajakos érem nélkül, Avar Tamás és Juhász Máté győzött, míg Varró Csenge és Jeszkel Panna második lett, ugyancsak K-2 500 méteren.
 
Ebben a korosztályban négyeseinknek is ma volt jelenésük, és a végeredményre itt sem lehet panasz. A fiatalabb korú versenyzőkkel kiegészült hajóink a fiúknál és lányoknál is kiemelkedtek, két arany- és egy ezüstérem volt a termés:
 
Női U17 K-4 500 méter: 1. Holló Hanna, Varró Csenge, Jeszkel Panna, Mészáros Anna; 2. Czibula Rebeka, Gábor Tímea, Hofer Bianka Vivien, Moór Mirtill
 
Férfi U17 K-4 500 méter: 1. Avar Tamás, Szabó Levente, Juhász Máté, Hízó Zsadány Árpád
Kenusaink is tovább folytatták a kiváló szereplésüket, négy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel gazdagították a már igencsak terjedelmes „magyar dicsőséglistát”.
 
Az U16-osoknál induló Kis-Batka Iringó tegnapi ezer méteres győzelme után, ma ötszázon sem talált legyőzőre, ismét az ő nyakába került az arany. A fiúknál Vonga Ádám első-, Gyányi Milán második helyen rúgta be hajóját.
 
Többen érdekeltek voltak a páros és négyes hajókban is, Kis-Batka Iringó Trencsényi Noémivel kiegészülve harmadik lett U17 C-2 500 méteren. Ugyanebben a számban az egyel fiatalabbaknál Pálfalvi Vikor és Gyányi Milán a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg a nőknél Szente Johanna és Bernáth Eszter a második helyen ért célba.
 
Gyányi Milán arany- és ezüstérme mellé, a nap végén a négyessel tette fel a koronát teljesítményére, Pálfalvi Viktorral, Marence-Dózsa Zsomborral és Molnár-Gábor Györggyel alkotott egységük elsőként rúgta be hajóját a fináléban.
 
A magyar csapat így összesen már 20 arany-, 16 ezüst- és 6 bronzéremnél tart Poznanban. Talán mondani sem kell, az utolsó nap előtt toronymagasan vezetjük az összesített éremtáblázatot.
 
Forrás: utanpotlassport.hu
(2023.09.09.)