Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A GYERMEKEMET IS ELTALÁLHATTÁK VOLNA A LÖVÖLDÖZŐ MIGRÁNSOK

A SZABADKAIAK MÁR A BELVÁROSBAN IS FÉLTIK AZ ÉLETÜKET

A Lidlnél történt péntek esti lövöldözést követően már attól tartanak az emberek, hogy hamarosan helyi áldozata is lehet a migránsok közti összecsapásoknak. A hatóságok határozottabb fellépését követelik.
 
Jól látszanak a nyomok a parkolóban. Vérfoltok a betonon. Ezen a helyen történt a migránsok összecsapása péntek este.
 
 
Mint arról a Pannon RTV elsőként számolt be, illegális bevándorlók lövöldöztek Szabadkán, a Lidl üzletlánc Papp Pál utcában lévő áruházának parkolójában. Egy migráns megsérült, őt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. 4-5 lövést lehetett hallani, majd a sérült migráns összeesett a parkoló aszfaltján, több személy pedig elmenekült. A terepen töltényhüvelyek is maradtak. Később a rendőrök lezárták a parkoló azon részét, ahol az események történtek.
 
Szombat délelőttre megnyugodtak a kedélyek a szabadkai bevásárlóközpont parkolójában. Ez a nyugalom azonban csak látszólagos, hiszen az emberekkel beszélve, mindannyian azt mondták, hogy felháborodottak, és gyakorlatilag már sehol sem érzik magukat biztonságban a városban. A vérfoltok pedig emlékeztetnek a tegnap esti lövöldözésre.
 
Kenyeres András szombat reggeli bevásárlását intézte a népszerű szabadkai üzletben. A férfi felháborodásának adott hangot. Azt mondta, hogy a migránsok miatt már nincs nyugalom a városban. Szerinte puszta szerencse, hogy a golyók nem találtak el egy helyi lakost. „Nincs rendjén a dolog, ennyire nem szabad elengedni a gyeplőt. Végső ideje, hogy itt valamit tegyenek, mert itt káosz lesz. Ha mindenkinél van fegyver, akkor a másiknak is kell fegyver. Akkor pedig baj van." A férfi hozzátette: a döntéshozóknak el kellene gondolkodni, hogy ez már nem játék.
 
Kopilovity Stefi is egyetértett vele. A palicsi asszony szerint katasztrofális a helyzet a migránsok miatt. „Nem lehet már szóval bírni ezt a helyzetet. Semmit nem tesznek a megoldás érdekében. Hiába panaszkodnak az emberek. Hajdújáráson, Palicson is lövöldöztek, most itt. Makkhetesen is. Szóval körbe. Az erdőbe sem mehetünk azóta. Le vannak mindenfelé parkolva. Félnek az emberek egyenesen."
 
Nem ez az első eset, hogy migránsok lőnek egymásra, viszont egyre közelebb történnek az események a belvároshoz. Kiss Mihály: „Szétnézünk és akkor bejövünk az üzletbe. Sajnos, de ezt már kezdjük megszokni. Én Palicson lakom, ott is este 10 után tele van migránsokkal. Jó üzlet az egész."
 
A szabadkaiak számára az is érthetetlen, hogy miként lehet az, hogy fegyverrel sétálgatnak az illegális bevándorlók az utcán. Burnać Marinko: „Ez most már felháborító nagyon. Eddig az erdőben, most a belvárosban lövöldöznek. Szörnyű. Ha megsérült volna valaki? Mi lenne akkor? Nem tudom, mit csinál a rendőrség ezután."
 
A szabadkaiak ezek után úgy érzik, nincsenek biztonságban a saját városukban. Vanja Gojkov: „Nem voltam a helyszínen, amikor ez történt, de a médiában olvastam az eseményekről, de teljesen védtelennek érzem magam. Abba gondoltam bele, mi lett volna, ha gyerekkel lettem volna itt, vagy mi lett volna, ha valaki mást is eltalál a golyó. Összességében védtelennek érzem magam Szabadkán."
 
A Lidl parkolójában történt lövöldözésre reagált Pásztor István, a VMSZ elnöke és dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője is. A szabadkai Lidl bevásárlóközpont előtt lezajlott lövöldözés végső figyelmeztetés kell, hogy legyen, hogy Szerbia felülvizsgálja a migrációs politikáját - írja Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Facebook oldalán. Határozottan és engedékenységet nem ismerve megálljt kell parancsolni az illegális migrációnak. Annyit beszéltünk már róla. Elmúlt a beszélgetés ideje, az államnak meg kell, hogy védje a polgárait - húzta alá Pásztor István.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2023.09.10.)