Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Hungarikumok, helyi értékek megmutatása a Lakiteleki Filmszemle célja

Hazai és határon túli filmeseknek egyaránt lehetőséget biztosít a megmutatkozásra a Lakiteleki Filmszemle. Az eseményre immár 22. alkalommal lehet jelentkezni a Kárpát-medence kisközösségeinek helyi értékeit bemutató filmekkel. A rendezvény szellemiségéről a Család-barát vendégeként beszélt Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész, a zsűri elnöke.

Szeptember 30-ig várják a nevezéseket a Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékének ajánlott 22. Lakiteleki Filmszemlére. Városok, kistelepülések, iskolák televíziói, filmes közösségek és magánszemélyek pályázhatnak magyar nyelvű, 2015 után készült alkotásaikkal. A jelentkezéshez kitétel, hogy a versenyművek korábban még nem mérettettek meg a lakiteleki seregszemlén.
 
„A filmszemle a Kárpát-medencei helyi értékek bemutatására fókuszál. Mi kötődhetne jobban egy településhez, mint az ott élő emberek. A helyben tevékenykedő példaértékű emberek életét bemutató pályaművek illeszkednek leginkább a filmszemle szellemiségéhez” – mondta a kisközösségek számára 22 évvel ezelőtt életre hívott eseményről Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a zsűri elnöke a Család-barátban. E missziót tükrözte Debreceni Kamilla és Balla Béla, a TV21 Ungvár munkatársainak tavalyelőtti győztes alkotása. A portréfilmről további részleteket árult el Debreceni Kamilla a Család-barát Médiaklikken újranézhető adásában.
 
A november 15. és 17. közötti szemle versenyprogramjába bekerülő alkotásokat előzsűri választja ki. Elnöke Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, társelnöke Sára Balázs Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense lesz. A bírálóbizottságban részt vesz Barlay Tamás, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztő-műsorvezetője is. A győztes alkotást az M5 kulturális csatorna nézői láthatják majd először országos tévécsatornán.
 
 
Forrás: lezsaksandor.hu, hirado.hu
(2023.09.10.)