Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Öt érmet szereztek a magyar lányok a Szilézia Openen

Mind az öt magyar ökölvívó dobogóra állt a lengyelországi Szilézia Open nemzetközi korosztályos leányviadalon.

Kemény összecsapásokat figyelhettek a kilátogatók ezen a héten a lengyelországi Gliwicében, ahol tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Szilézia Open elnevezésű korosztályos ökölvívó-viadalt. A nemzetközi mezőnyt felvonutató eseményen a magyar fiatalok sem hiányoztak a mezőnyből: a küldöttséget öt bokszoló alkotta, akik közül idén mindenki Európa-bajnoki dobogóra állhatott.
 
Az ifik között tavasszal Szira Zsófia aranyérmet szerzett, míg Horváth Laurát és Kovács Nikolettet a döntőben állították meg, mint ahogyan a nyáron Nyögéri Sárát és Kapcsos Vivient is – utóbbi két bokszoló a juniorok kontinensviadalán bizonyított. Kijelenthető tehát, hogy erős csapatot állítottak össze a szakvezetők, a tagok pedig nem okoztak csalódást.
 
Bár az idei, már említett célversenyeken már túl voltak a fiatalok, Romániába is komoly célokkal érkeztek, annak ellenére, hogy a csapatvezető, Ráth Miklós elmondta, nincsenek csúcsformában a lányok. Szira Zsófia – ha úgy tetszik – újraélhette az Európa-bajnokságot, hiszen ugyanabban a sorrendben, ugyanazzal a két ellenféllel találkozott, mint május elején Jerevánban. A végkifejlet sem alakult másképp, a 81+ kilogrammosok kategóriájában a lengyel és a német bokszoló ellen is idő előtt befejezte a mérkőzését, így felállhatott a dobogó legfelső fokára.
 
Horváth Laura (52 kg) és Kovács Nikolett (70 kg) is két meccsen bunyózott, előbbi Szirához hasonlóan mindkettőt behúzta, így aranyérmes lett, Kovácsot viszont az elődöntőben megállították, így be kellett érnie a harmadik hellyel.
 
A juniorok között Kapcsos Viviennek ellenfél hiányában egy súlycsoporttal fentebb, 75 kilóban kellett elindulnia, ám ez sem okozott gondot neki, két magabiztos győzelemmel lett a kategória legjobbja, míg Nyögéri Sára (52 kg) háromszor is ringbe lépett. A döntőben méltó ellenfele volt a francia versenyzőnek, aki végül jobbnak bizonyult nála, így az Eb után a Szilézia Opent is ezüstéremmel fejezte be a vecsési fiatal.
 
Kép forrása: MÖSZ
 
Forrás: utanpotlassport.hu
(2023.09.10.)