Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


KISEMMIZVE – ISMÉT BOTRÁNY MUNKÁCSON, LENYÚLJÁK A MAGYAR SPORTPÁLYÁKAT IS

 
A munkácsi várról a Turul eltávolítása, a magyar nyelvű iskola magyar igazgatójának leváltása, a megalázó és az őshonos kárpátaljai magyarság kisebbségi jogait sárba tipró évnyitó után újabb botrány körvonalazódik. A több mint százéves, magyar alapítású helyi sportegyesület alól húzta ki a földet az Andrij Baloga vezette önkormányzat. Talán mondani sem kell, a város képviselő-testületének döntése, ahogy a Turul-szobor esetében is, törvénysértő.
 
A Magyar Nemzet információ szerint már maga a mód is vérlázító, ahogy összeült a testület.
 
Mindent elvenni, eladni
 
Megbízható forrásból származó információink szerint a magyarellenes bosszú mellett egy másik cél is vezérli a Baloga-klánt. Ez pedig a pénz, a nagy pénz.
 
A MAGYAR NYELVŰ OKTATÁS FOKOZATOS LEÉPÍTÉSE, MAJD A DIÁKOK SZÉLNEK ERESZTÉSE UTÁN ELADNÁK AZ ISKOLA PATINÁS ÉPÜLETÉT, AMI MUNKÁCS KÖZPONTJÁBAN VAN. NEM EZ LENNE AZ ELSŐ FÖLDDARAB, AMI INGATLANSPEKULÁCIÓNAK ESNE ÁLDOZATUL. A MAGYAROK ÁLTAL ALAPÍTOTT MUNKÁCSI SPORT EGYESÜLET (MSE) LÉTESÍTMÉNYEIT MÁR RÉGEN PRIVATIZÁLTÁK, DE MAGA A FÖLD A VÁROSÉ MARADT.
 
Mostanáig. Andrij Baloga polgármester és köre már többször nekirugaszkodott, hogy eladja az ingatlant, de eddig ezt a képviselők leszavazták.
 
A LEGÚJABB KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSRE AZONBAN MÁR CSAK ANDRIJ BALOGA ÉS TÁMOGATÓI JUTOTTAK BE, A TÖBBIEKET, KÖZTÜK A MAGYAROKAT, EGYSZERŰEN KIZÁRTÁK. A MEGHIRDETETT IDŐPONTNÁL HAMARABB ZÁRTÁK BE AZ ÜLÉSTEREM AJTAJÁT, ELÉ PEDIG BIZTONSÁGI ŐRÖKET ÁLLÍTOTTAK.
 
Az 1800-as évek vége felé alapított magyar sportegyesületnek ezzel vége. A focipályák, a teniszpályák, az úszómedence helyére valószínűleg lakópark kerül. Az ingatlanspekulánsok rég kinézték már maguknak, mert Munkács legértékesebb földjeinek egyike, közvetlenül a Latorca folyó partján.
 
Forrás:karpathir.com
(2023.09.12.)