Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Szerbiára nem lehet ráerőltetni az oroszellenes szankciók bevezetését

Szerbia független abban a kérdésben, hogy csatlakozik-e az oroszellenes szankciókhoz vagy sem, és semmilyen döntést nem lehet ráerőltetni ebben a kérdésben – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök.

“Ami a szankciókat illeti, szuverén államként saját magunk hozunk ilyen döntéseket. És ez az, ami megkülönböztet minket Pristinától. Nem Oroszország, Ukrajna vagy nem tudom, mi más kérdésében, hanem abban a kérdésben, hogy ki a szuverén ország, és ki nem az, és soha nem is lesz az” – mondta  szeptember 11-én, kommentálva Albin Kurti koszovói miniszterelnök kijelentését, miszerint Oroszországot és Szerbiát nem lehet ostor nélkül szétválasztani.
 
“VAJON MIÉRT GONDOLJA VALAKI, HOGY JOGA VAN ARRA KÉRNI BÁRMELY HARMADIK SZEMÉLYT, HOGY OSTORT HASZNÁLJON EGY SZUVERÉN ORSZÁG ELLEN, KÜLÖNÖSEN, HA MEGSÉRTI AZ ENSZ ALAPOKMÁNYÁT ÉS MEGSÉRTI EGY ORSZÁG TERÜLETI INTEGRITÁSÁT” – MONDTA VUČIĆ.
 
A szerb államfő korábban azt mondta, hogy országa erkölcsi elvei miatt nem hajlandó szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben. Megjegyezte, hogy a szankciók közepette Oroszország gazdasága jobban tartja magát, mint arra bárki számított.
 
Vučić az Alekszandr Bocskai-Harcsenko szerbiai orosz nagykövettel augusztus 28-án folytatott megbeszélése után kijelentette, hogy Belgrád reméli a Moszkvával való kapcsolatok harmonikus fejlődését.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.09.12.)