Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter: mi a béketárgyalások és nem a fegyverszállítások mellett állunk. Ne csupán ígérgessék az ukránok a nyelvtörvény és oktatási törvény módosítását, hanem legyenek tettek, és térjenek vissza a korábbi jogi helyzethez. Zelenszkij a magyar kisebbség jogainak rendezését még a kampányában, jóval a háború előtt, megígérte. Reméljük, hogy Ukrajna nemcsak ígéreteket tesz, hanem cselekedni is fog.


Szerkesztőségünk kérdései a szeptember 13-ai Kormányinfón:
 
1.Novák Katalin államfőnek augusztus végén az ukrán elnök megígérte, hogy a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogait számukra kedvezően rendezi. Azóta a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola először egy ukrán vezetőt kapott a nyakába, majd kiderült, hogy az igazgató ukránosítani akarja a középiskolát. A magyarok sportpályáját is lenyúlták. A kárpátaljai magyar szervezetek pedig kijelentették, hogy az ukrajnai kisebbségi törvény módosítása továbbra sem állítja vissza a korábban meglévő kisebbségi jogokat és diszkriminatív. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója közölte, hogy míg Ukrajna nem biztosítja a magyarok számára a kisebbségi jogokat, addig nem támogatjuk az ország uniós csatlakozását. Milyen garanciák elegendőek a kormány számára Kijevtől a csatlakozás támogatásához, mert mint tapasztaltuk, Zelenszkij nem tartotta be Novák Katalinnak tett ígéretét.
 
2.Már Szabadka belvárosában is lövöldöztek a migránsok, megfélemlítve ezzel a helyi magyarokat. Miért nem hajlik az EU arra, amit Orbán Viktor javasolt, hogy oda vigyük oda a segítséget, ahol baj van, például a Száheli-övezetbe, és ne csalogassuk ide a migránsokat?
 
3. Ha egy állampolgár nem fizet adót, akkor a NAV intézkedik, ami lehet jövedelemletiltás, az inkasszó vagy helyszíni végrehajtás. Hogyan teheti meg Budapest globalista vezetése, hogy nem fizeti meg a szolidaritási adót?
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Mi a béketárgyalások és nem a fegyverszállítások mellett állunk. Ne csupán szavakban ígérjék meg az ukránok a nyelvtörvény és oktatási törvény módosítását, hanem legyenek tettek, és térjenek vissza a korábbi jogi helyzethez. Zelenszkij a magyar kisebbség jogainak rendezését még a kampányában megígérte, amikor még béke volt a térségben. Reméljük, hogy Ukrajna nemcsak ígéreteket tesz, hanem cselekedni is fog.
 
2.Az EP-ben többségben vannak a balliberálisok és a zöldek, ők ideológiai alapon közelítenek a migránskérdéshez. Azt hangoztatják, hogy mindenkit, aki Európába akar jönni, be kell fogadni. Legfeljebb valamilyen közbiztonsági szempontot érvényesítenének, de annak a gyakorlati garanciáit már nem teremtetnék meg.
 
3.Budapest vezetése nem teheti meg, hogy nem fizeti be a szolidaritási adót, így már másodszor voltunk kénytelenek azt inkasszóval behajtani, és eredményesen.
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 13-án. MTI/Balogh Zoltán
 
 
m.a.
(2023.09.13.)