Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Szlovákia volt miniszterelnöke mellkason rúgta az egykori belügyminisztert

A szlovák politikai kultúráról ad tűpontos látleletet a pozsonyi Szabadság téren lejátszódott ingyencirkusz, melynek főszereplője Igor Matovič OĽANO-elnök és Robert Kaliňák (Smer-SD) volt. Matovič egy országúti cirkálóval érkezve és abból ordibálva zavarta meg a Smer sajtótájékoztatóját.

Matovič a gépjárműből megafonon keresztül sértő megjegyzések kíséretében azt hangoztatta, hogy a Smer-SD fogadta el azt a törvénymódosítást, amelynek alapján tartózkodási igazolást adnak a migránsoknak, miközben most ezt a törvényt bírálják, melynek a megváltoztatására hétfőn lett volna lehetőségük, amit elmulasztottak.
 
Matovič a teljes szitokszótárát kimerítve és magából kikelve korrupt maffiózóknak, az ország kiárusítóinak, tolvajoknak nevezte a Smer politikusait, akik szerinte néhány migránssal riogatják a népet, miközben – mint mondta – miattuk 200 ezer szlovákiai költözött külföldre.
 
Természetesen a Smer tagjainak reakciója sem váratott magára, egy csoportjuk odament a járműhöz, s Robert Kaliňák először szópárbajba keveredett a megállás nélkül szónokoló Matovičcsal, miközben megpróbálta kiszedni a kezéből a mikrofont. Matovič válaszul mellkason rúgta Kaliňákot, erre a Smer jelöltje, Richard Glück ököllel válaszolt. A botrányos jelenetnek a városi rendőrség vetett véget.
 
Nehéz ehhez bármit is hozzátenni, és felesleges is, hiszen ez a szégyenteljes jelenet hűen tükrözi a szlovákiai közállapotokat.
 
 
Forrás: felvidek.ma
(2023.09.14.)