Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Újabb részletek a börgöndi repülőgép-balesetben megsérült gyermek állapotáról

Naponta többször műtik a budapesti Bethesda Gyerekkórház intenzív osztályán.

Huszonnégy órás megfigyelés alatt tartják a budapesti Bethesda Gyerekkórház intenzív osztályán, mert még mindig válságos az állapota annak a kislánynak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett vasárnap a börgöndi repülőnapon.
 
Mint arról több cikkben is beszámoltunk, bemutatórepülés közben lezuhant egy sportrepülő a Székesfehérvárhoz közeli reptérnél. A gép, fedélzetén két emberrel egy parkoló autóba csapódott, majd kigyulladt. A tragédiában két ember életét vesztette, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek.
 
A súlyos égési sérüléseket szenvedett kislány állapota jelenleg is válságos, ám a szülei már jobban vannak, őket a Honvédkórházban ápolják. A TV2 Tények úgy tudja, a gyermeket többször meg kellett műteni. Lélegeztetik, de még mindig életveszélyben van. A szüleivel együtt másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.
 
"Ha másod- vagy harmadfokú az égési sérülés, akkor az esetek zömében műtéti kezelés válik szükségessé, a kiterjedéstől függően. 6-8 műtétet is jelenthet egy kezelés" – mondta a gyerek orvosa, közölve: a kislányt naponta többször műtik, de még válságos az állapota. Az orvos szerint a lángok mély égési sérüléseket okoztak, a robbanás miatti légtömeg pedig belső károsodást, sőt, a tüdő is sérülhetett.
 
 
Forrás: hirado.hu, infostrat.hu
(2023.09.14.)