Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13



Szijjártó: olvasom, elítéltek, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe

„Az EP sajnálatát fejezi ki a magyar kül- és kereskedelmi miniszter 2023. februári minszki hivatalos látogatása miatt, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.” Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le? – érdeklődött a magyar miniszter, utalva Eva Kaili szocialista EP-képviselő - korábbi EP-alelnök - botrányára.

Az Európai Parlament határozatban ítélte el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, amiért februárban elment tárgyalni Fehéroroszországba. A tárcavezető közösségi oldalán reagált.
 
„Megint leszálltunk tankolni Almatiban – kezdte Facebook-bejegyzését Szijjártó Péter. – Olvasom, hogy az Európai Parlament (EP) elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe.”
 
Mint ismert, az uniós testület minap egy közös állásfoglalást adott ki, amelyben mások mellett a következő szerepelt:
 
„Az EP sajnálatát fejezi ki a magyar kül- és kereskedelmi miniszter 2023. februári minszki hivatalos látogatása miatt, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.” Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le? – érdeklődött a magyar miniszter, utalva Eva Kaili szocialista EP-képviselő (korábbi EP-alelnök) -botrányára.
 
Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala
(2023.09.14.)