Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13MA A CSALÁDOK SZABADSÁGÁNAK A HARCÁT VÍVJUK

A demográfiai jégkorszak egyre védtelenebbül ér bennünket. Életünk tartóoszlopai, keresztény kultúránk alapvetései recsegnek-ropognak, s ha nem vigyázunk kikezdhetetlennek hitt értékeinkre, önként feláldozzuk magunkat még azelőtt, hogy a beköszöntő jégkorszak áldozataivá válnánk - fogalmazott a magyar köztársasági elnök az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján.

Novák Katalin köszönetet mondott a rendezvényen fellépő kárpátaljai református gyerekeknek és karvezetőjüknek, hogy elhoztak valamit abból a helyzetből, ahogyan Kárpátalján élnek.
„Ígérjük, nem hagyjuk a templomot és az iskolát.”
 
Novák Katalin kifejtette, 21 éve él ugyanabban a házasságban, három gyermeke született.
A budapesti demográfiai csúcson minden a szabadság körül forog, amikor 1990-ben visszakaptuk a szabadságunkat, akkor még gyerek voltam. Ma már nem tudjuk elképzelni az életet szabadság nélkül.
A magyarok nem ingyen kapják a szabadságot - tette hozzá. Ma a családok szabadságának a harcát vívjuk - jelentette ki az államfő. Amikor gyermekeim születtek, akkor családellenes időszakot éltünk - emlékeztetett a szocialista kormányok idejére a köztársasági elnök. A magyar családok nem hagyták magukat, és egy olyan országot harcoltak ki, ahol érték az emberi élet - mondta.
 
Nem volt hiábavaló a családok szabadságharca, mert családbarát fordulat történt 2010 után - mondta az államfő. Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy nőtt a házasságok száma, csökkent az abortuszoké, és nőtt a születések száma. A jövő veszélyben van, mert a fejlett világba beköszöntött demográfiai tél jégkorszakba fordult - tette hozzá.
 
Miközben a klímaváltozásra sokan figyelnek, addig a demográfiai helyzetről kevesen beszélnek. Ha nincs gyermek, akkor nincs jövő.
 
A demográfiai jégkorszak egyre védtelenebb állapotban ér minket - tette hozzá. A szabadságharcos családok nem adják a templomot és az iskolát, és visszaveszik azokat a tereket, ami megilleti őket – tette hozzá.
 
Novák Katalin elmondta, hogy a magyar családok azt kívánják, hogy legyen béke és egyetértés.
 
Íme a magyar családok 12 pontja
 
Novák Katalin emlékeztetett, hogy szabadságharcos elődeink örökösei vagyunk, s az ő életükön keresztül megtanultuk: a magyarok nem ingyen kapják a szabadságot, újra és újra meg kell küzdenünk érte.
 
Mit kívánnak a magyar családok? – tette el a kérdést a köztársasági elnök.
 
1. Kívánjuk a nevelés szabadságát. A gyerek nevelése a szülők joga, felelőssége és kötelezettsége. Itt nincs helye semmiféle ideológiának.
2. Nem hagyjuk, hogy gyermekeinket megfosszák az önazonosságukból fakadó biztonságérzettől. Aki kislánynak született, nőhessen fel lányként, aki kisfiúnak, fiúként.
3. Családpárti döntéshozókat! Ne lázítsanak a családok ellen. A családpártiság legyen nemzeti minimum.
4. A magyar családok képviselete itthon és külföldön. Magyarország ne adja hozzájárulását családellenes döntésekhez!
5. Biztonságot a családoknak. Az óvodáink, iskoláink, falvaink, városaink, országunk és határaink legyenek biztonságosak. Élhessünk továbbra is úgy, hogy nem kell aggódnunk gyermekeinkért és idősödő szüleinkért.
6. Megfelelő lehetőséget a gyermekeseknek! Ne járjon rosszabbul az, aki gyermeket vállal annál, aki önként lemond erről. A gyermekvállalás ne válhasson szegénységi kockázattá.
7. Ne legyen anyagi akadálya a vágyott gyermekek megszületésének, akkor és annyi gyermek születhessen egy családba, amikor és amennyit a szülők szeretnének.
8. Megbecsülést az időseknek! Szüleink és nagyszüleink megdolgoztak Magyarország gyarapodásáért. Ismerjük el egyéni és közösségi teljesítményüket, a generációk között ne az ellentéteket, hanem a szövetséget erősítsük!
9. Valódi választási szabadságot a nőknek! A munka miatt ne kelljen lemondani a gyermekről és a gyermek miatt ne kelljen lemondani a munkáról. Megbecsülést a főállású édesanyáknak.
10. Védjük meg a saját otthon biztonságát, segítsük a fiatalokat az otthonteremtésben!
11. Versenyképes köznevelést, szakképzést és felsőoktatást, korszerű egészségvédelmet! Álljunk ott azok mellett, akik az átlagnál nehezebb körülmények között élnek.
12. Figyelmet a határon túli magyar családoknak! Szülessen bárhol a gyermek, az anyaországban vagy a határainkon túl, ő lehessen magyar, mert számunkra minden magyar gyermek ajándék.
 
Ma a családok szabadságharcát vívjuk - mondta Novák Katalin. Nem vagyunk egyedül, a családbarát szövetség kiterjed az egész világra - zárta beszédét az államfő.
 
Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
 
Forrás: MTI, magyarnemzet.hu, hirado.hu
(2023.09.14.)