Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A pesti bringasávok miatt nem, vagy drágábban vállalnak munkát a Belvárosban az építési vállalkozók

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint az új fővárosi kerékpársávok és a pesti alsó rakpart ideiglenes lezárása miatt ellehetetlenül és drágábbá vált az építőipari kivitelezés.

Az elmúlt hetekben többek közt a mentők, a tűzoltók, a fuvarozó cégek, a Magyar Autóklub és a taxisok is kifejezték elégedetlenségüket a póznával elhatárolt fővárosi kerékpársávok miatt.
 
A legújabb hírek szerint pedig az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) is tiltakozik a kerékpársávok ellen. A szervezet közölte: a főváros közlekedési intézkedései – a kerékpársávok létesítése és a pesti alsó rakpart időszakos lezárásai – miatt fokozatosan ellehetetlenül a kiszámítható építőipari kivitelezés és mindez költségemelkedéssel is jár – írja az Economx.
Az ÉVOSZ közleményében jelezte: a Belváros egyes részeiben a kivitelezők nem szívesen vállalnak munkát, vagy csak felárral, mert az utcára szabott önkormányzati rendelkezések miatt nem lehet az építési-felújítási területet megközelíteni.
 
Hozzáteszik: az illetékesek nem vizsgálták meg a közúti közlekedést korlátozó intézkedések gazdasági következményeit. Számításaik szerint az építési vállalkozások éves szinten mintegy 50 milliárd forint iparűzési adót fizetnek be a fővárosnak, 100 ezer budapesti lakosnak adnak munkát és éves átlagban 2500 milliárd forint értékben végeznek el beépítést.
 
A főváros költségvetésének valós bevételei közül a legnagyobb összeget a vállalkozási befizetések adják, és az önkormányzati adók mellett a cégek közterülethasználati díjakat fizetnek, behajtási engedélyeket vásárolnak egyre magasabb árakon – tájékoztatott az ÉVOSZ, amely felajánlotta segítségét, közreműködését a fővárosi közlekedési helyzet enyhítése érdekében.
 
Forrás: infostart.hu
 
(2023.09.15.)