Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Zaharova az ukrán transz szóvivőnek: Zombiapokalipszis

Az ukrán hadsereg transz szóvivője, Sarah Ashton-Cirillo orosz újságírók ellen irányuló fenyegetéseit a kijevi rezsim terrorista jellegének példájaként fogják a nemzetközi szervezetek elé tárni – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Szerdán Ashton-Cirillo orosz “propagandisták” megölésével fenyegetőzött, és azt állította, hogy “a jövő héten az orosz ördögök foga még erősebben fog csikorogni, és fékezhetetlen őrjöngésben habzik majd a veszett szájuk, amikor a világ látni fogja, hogy a Kreml egyik kedvenc propagandistája fizet a bűneikért”.
 
“Oroszország háborús bűnös propagandistáit mind levadásszuk, és igazságot szolgáltatunk, mivel minket Ukrajnában az Istenbe, a szabadságba és a teljes felszabadulásba vetett hit vezet ezen a küldetésen” – ígérte az átállt katonai szóvivő.
 
“ZOMBIAPOKALIPSZIS” – ÍRTA ZAHAROVA VÁLASZUL A FENYEGETÉSRE.
 
“Ezt az újabb bizonyítékot a kijevi rezsim terrorista jellegéről és Washington általi szponzorálásáról minden nemzetközi szervezetnek és nem kormányzati szervezetnek el fogjuk küldeni” – mondta.
 
AZ UKRÁN HADSEREG TRANSZ SZÓVIVŐJE KÖZÖLTE, HOGY LEVADÁSSZÁK AZ ‘OROSZ PROPAGANDISTÁKAT’
 
Az orosz Állami Duma kulturális bizottságának első helyettese, Jelena Drapenko azt állította, hogy Ashton-Cirillo szavai a kijevi “terroristák és fasiszták” logikájába illeszkednek, és támogatta Zaharova javaslatát, hogy a fenyegetést a nemzetközi intézmények elé tárják.
 
“Vannak nemzetközi egyezmények, vannak kötelezettségek, amelyeket Ukrajna vállalt. Követelnünk kell ezek teljesítését” – mondta Drapenko.
 
Az orosz Emberi Jogi Tanács vezetője, Valerij Fadejev szintén kijelentette, hogy az orosz újságírók és médiaszemélyek elleni korábbi merényletkísérletek “szomorú tapasztalatainak” fényében kapcsolatba lép a Nyomozó Bizottsággal és a Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB), hogy vizsgálják ki a fenyegetéseket.
 
A Nyomozó Bizottság elnöke, Alekszandr Basztrikin megerősítette, hogy már utasította szolgálatát, hogy vizsgálja ki és adjon jogi értékelést Ashton-Cirillo kijelentéseiről.
 
Eközben az Orosz Újságíró Szövetség figyelmeztetett, hogy Ashton-Cirillo fenyegetései az orosz média képviselői ellen elkövetett korábbi terrortámadások fényében nagyon is valósak lehetnek.
 
“Valószínűleg értelmetlen a kijevi vezetés képviselőinek erkölcsi kvalitásairól beszélni. Ezeket a fenyegetéseket komolyan kell venni” – mondta Vlagyimir Szolovjov, a szövetség elnöke, óvatosságra intve az újságíró kollégákat.
 
Hozzátette, reméli, hogy Ashton-Cirillo megfelelő büntetést kap, amint az orosz bűnüldöző szervek kezére kerül.
 
A Duma védelmi bizottságának első elnökhelyettese, Alekszej Zsuravlev szintén megjegyezte, hogy “az ukrán terrorizmus fokozatosan lealacsonyodik”, és “egyre csúnyább arcot ölt Ashton-Cirillo személyében, akit perverz sátánnak” nevezett.
 
 
Forrás: oroszhirek.hu
 
(2023.09.15.)