Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ELÁRULTA A TAGÁLLAMOK ÉRDEKEIT

Brüsszelben megszületett a döntés. Nem hosszabbítják meg az ukrán gabona behozatali tilalmat. Magyarország nemzeti hatáskörben 24 ukrán termékre kiterjedően lezárja a határait. Megvédjük a gazdák érdekeit- írta közösségi oldalán szeptember 15-én este Nagy István agrárminiszter.

Egyre több európai párt kritizálja a brüsszeli bürokráciát azért, mert nem áll ki az európai érdekek mellett. Az ukrán gabona ügye ezt jól bizonyítja. Ez a gabona már régen valószínűleg amerikai tulajdonban lévő területről származó kereskedelmi termék – ezt ma délelőtt jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége szerint pedig az EU-nak különféle vámokat, tilalmakat kellene alkalmaznia és megfelelő kompenzációt nyújtania az ukrán gabona miatt nehéz helyzetbe került országoknak.
 
Alapesetben a magyar gabona jelentős részének a külpiacokon kellene helyet találnia magának, ami a helyzetben kiváltképp fontos lenne, de miután az exportpiacok is telítettek az ukrán gabona miatt, a magyar termelők nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel. „Így a hazai termesztésű termékek is a magyar piacot nyomják.”
 
Forrás: Nagy István miniszter Facebook oldala
 
(2023.09.15.)