Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Magyar képviseletet a pozsonyi parlamentbe!

Csak akkor tudunk labdába rúgni, ha ott vagyunk a pályán. A tét az, hogy a felvidéki magyar közösség országos szinten végre fölkerül-e oda, ahol a meccset játsszák, ezért kell a Szövetségre szavazni – Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke a felvidéki választásról.

A lehető legrosszabb „választás”, ha valaki azt gondolja, hogy neki márpedig ebből teljesen elege van – ami persze érthető indulat – és nem megy el szavazni. Ugyanis akár leadja szavazatát az illető, akár nem: 150 képviselő mindenképpen ott lesz a törvényhozásban. Csak az elmulasztott voks következtében esetleg olyanok, akik nem az ő érdekeit képviselik, vagyis valaki majd dönt helyettünk – közölte Bárdos a felvidek.ma-nak adott interjújában.
 
Ezt a káoszt csak közös összefogással lehet megállítani és rendet vágni benne. A magyar közösség számára pedig egy óriási lehetőség, hogy a helyi és regionális választásokat követően országos szinten is ott legyünk –tette hozzá.
 
A Szövetség listájáról
 
Véleményem szerint a Szövetség jelöltlistája nagyon jól összeállított lista, rengeteg szempontot figyelembe véve alakult ki. Akinek nem tetszik az, hogy valaki idősebb, választhatja a fiatalt. A hölgyeknek ott vannak a női képviselőjelöltek, mint ahogy a különböző szakterületek képviselői is, de vannak ott tapasztaltak és van friss erő is. Tényleg lehet választani és a választási rendszernek, a preferenciaszavazatoknak a megadásával előnyben lehet részesíteni legfeljebb négy jelöltet, ezzel pedig a listát is teljesen át lehet alakítani. Azt gondolom, hogy egy országos megmérettetésen – amilyen a parlamenti választás vagy az EP-választás – csakis egyetlen magyar listának szabad lennie. Legyen olyan a lista, amelyen a magyarok mellett akár más nemzetiségűek is szerepelnek, legyenek rajta ruszinok, szlovákok, romák – ez jó. De ne legyen még egy lista, mert az oszd meg és uralkodj elve tönkretesz minket. Most arra van szükség, hogy hagyjuk a személyes torzsalkodásokat, és lássuk be: csak akkor tudunk labdába rúgni, ha ott vagyunk a pályán! A tét az, hogy a felvidéki magyar közösség országos szinten végre fölkerül-e oda, ahol a meccset játsszák..
 
Forrás: felvidek.ma
(2023.09.16.)