Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Salvini: ami Lampedusán történik, az Európa halála

Európa halálának nevezte a Lampedusán kialakult migrációs helyzetet Matteo Salvini. A földközi-tengeri szigetre ugyanis már ugyanannyi illegális bevándorló érkezett, mint ahányan a szigeten élnek. Matteo Salvini a haditengerészet bevetését is felvetette.

„Állítsátok meg az emberkereskedelmet” – olvasható egy földre terített transzparensen a szicíliai Lampedusán.
 
A hatezres várost szó szerint megszállták az illegális bevándorlók.
A többségében közép-afrikai és tunéziai fiatal férfiak be sem férnek a regisztrációs központba. Az utóbbi napokban megállás nélkül érkeznek a csónakok Észak-Afrikából.
 
Válságtanácskozásra hívta össze péntek délutánra Gérald Darmanin francia belügyminiszter a rendőrség és a határvédelmi szolgálatok vezetőit, hogy megvitassák a Lampedusán, az afrikai partoktól 150 kilométerre fekvő, Olaszországhoz tartozó földközi-tengeri szigeten kialakult helyzetet és annak várható következményeit.
„Mi lakosok azt szeretnénk, ha a migránsokat a tengeren mentenék ki és vinnék a szárazföldre, így csökkentenék a szigetlakókra nehezedő pszichológiai és humanitárius terhet” – mondta kétségbeesetten egy férfi.
 
A hatóságok minden eszközzel a migránsok áthelyezésén dolgoznak: hétszáz embert vittek át egy másik szicíliai városba, ahonnan a szárazföldre küldik őket, de mindez nem elég, mert folyamatosan újak érkeznek a szigetre.
 
Már közel hétezer migráns zsúfolódott össze az alig négyszáz főre tervezett táborban a szigeten, ahová egy nap alatt több száz csónak kötött ki több ezer migránssal a fedélzetén.
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes szerint a migránshelyzet miatt Olaszország a vesztébe rohan.
„Ez nyilvánvalóan egy szervezett, finanszírozott és előkészített utaztatás. Ez egy háborús cselekmény. Mert ha napi 6000 migráns érkezik, az az olasz társadalom összeomlását jelenti” – mondta Matteo Salvini, olasz miniszterelnök-helyettes.
 
Az olasz miniszterelnök-helyettes szerint Georgia Meloni kormányfő rendkívüli munkát végzett, de ha Brüsszelben, Párizsban és Berlinben a döntéshozók elfordítják a fejüket, akkor egyedül kell megvédeni az országot.
Matteo Salvini szerint ami Lampedusán történik, az Európa halála – politikai, kulturális és társadalmi szempontból egyaránt.
A lampedusai migránstáborhoz látogatott a francia Nemzeti Frontot alapító Jean-Marie Le Pen unokája is. Azt mondta: szeretné, ha Brüsszel szigorítaná a határellenőrzést.
 
„Azért jöttem, hogy támogassam az olasz népet és kormányt, mert Lampedusa és az olasz határok ma egész Európa határai. Meg kell változtatnunk az uniós politikát, hogy segítsük az olasz kormányt, amely ma egyedül néz szembe ezzel a válsággal” – mondta Marion Maréchal, aki Eric Zemmour, volt jobboldali elnökjelölt pártjának listavezetője a jövő évi EP-választásokon.
 
Franciaország mindeközben bejelentette: teljesen le akarja zárni a migránsok előtt a francia-olasz határt.
 
Forrás: hirado.hu
(2023.09.16.)