Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


EURÓPA SÍRÁSÓI

Az Európai Bizottság – s ennek feje, Ursula von der Leyen – a nemzetek belpolitikájába beavatkozó elfogult gépezetté vált. Arra vetemedett, hogy a neki nem tetsző kormányokat megpróbálja megdönteni.
 
 
Hallgattam Ursula von der Leyen hosszú, unalmas felolvasását, melyet egyesek programbeszédként értékelnek. Ha ez a programja az elnök asszonynak, ez fölöttébb szomorú, nemcsak azért, mert annyira szimplának, annyira átlátszónak tűnt nekem, hanem atekintetben is, hogy ebben semmi sem volt, ami Európa érdekében hangzott volna el.
 
Ez nem európai érdek szerint, hanem a jelenleg regnáló amerikai demokraták érdeke szerint íródott. És a Biden adminisztráció úgy tűnik, kenterbe veri a régi Szovjetuniót.
 
Talán nem véletlen, hogy Ryszard Legutko a Jog és Igazságosság európai parlamenti képviselője, korábbi lengyel nemzeti oktatási miniszter is mély felháborodásának adott hangot az Európai Bizottság ténykedésével összefüggésben.
 
A Die Welle-ben idézték Ryszard Legutkót:
az Európai Bizottság (s ennek feje Ursula von der Leyen) a jogállamiságot karikatúrává változtatta. A nemzetek belpolitikájába beavatkozó elfogult gépezetté vált. Arra vetemedett, hogy a neki nem tetsző kormányokat megpróbálja megdönteni.
 
A Bizottság elnökét, Von der Leyent önhittnek írja le a Die Welt szerzője is. Az általa „vezetett" Bizottság és a Bíróság hatalmi túlterjeszkedését kritizálja, érvényes szerződésekre fittyet hányó, önjáró „életvitelét" nehezményezi. Egyre nő azoknak a száma, akik szerint jelentős demokratikus deficitben szenved az EU, ahol a nemzeti hatáskörök elvonásának folyamata fű alatt zajlik.
 
 
UTÓIRAT
 
AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG KÖTELESSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁST INDÍTOTT ELLENÜNK, MERT MEG AKARJUK VÉDENI GYERMEKEINKET.
 
„régen, mint az álom tékozló más fiai, azt hittem lehet a világon segíteni, azt hittem szép szó vagy erőszak ér valamit, s az élet, ha sokan akarjuk megváltozik”

 
Papolczy Gizella