Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Több balliberális, globalista diákkal szemben eljárás indult a pénteki budapesti tüntetés miatt

A bejelentett és tudomásul vett gyűléseket követően a tüntetők egy csoportja jogellenes gyűlésbe kezdett, és a Budai várba vonult – a rendőrség tájékoztatása szerint. Több szabálysértési eljárás is indult a tüntetést követően.

Pénteken beszámoltunk róla, hogy Pankotai Liliék demokrácia napi tüntetést hirdettek meg.
 
Budapestre 2023. szeptember 15-re magánszemélyek két, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó gyűlést jelentettek be, melyeket az illetékes gyülekezési hatóság tudomásul vett. Az egyik gyűlés résztvevői a II., Elvis Presley parktól az V., Kossuth Lajos térig, míg a másik gyűlés résztvevői,  egyesülve az előző gyűlés résztvevőivel az V., Kossuth Lajos tértől az I., Alagút utca – Attila út kereszteződéséig vonultak – írja a police.hu.
 
A bejelentett és tudomásul vett gyűléseken a résztvevők közül négyen a Margit hídon, illetve a Kossuth Lajos téren a Rákóczi szobornál pirotechnikai eszközöket működtettek el, ezért velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt szabálysértési eljárást indít – írták.
 
Az Alagút utca – Attila út kereszteződésénél végződő, bejelentett és tudomásul vett vonulásos gyűlés szervezője a gyűlést befejezetté nyilvánította.
 
EZT KÖVETŐEN A RENDŐRSÉG SZERINT A KORÁBBI GYŰLÉSEN RÉSZTVEVŐK EGY CSOPORTJA JOGELLENES GYŰLÉSBE KEZDETT, ÉS A KIRÁLY LÉPCSŐN ÁT A BUDAI VÁRBA VONULT.
 
„A jogellenes gyűlés agresszívvá vált résztvevői a Király lépcsőn a rendőrsorfalat lökdösni kezdték, ezért a rendőrök a balesetveszély elkerülése érdekében többször felszólították őket magatartásuk befejezésére” – írták. Később a jogellenes gyűlés résztvevői a Hunyadi úton át ismételten megkíséreltek feljutni a Karmelita kolostorhoz.
 
Forrás: police.hu, MTI
 
(2023.09.17.)