Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Trumpnak tetszik Putyin reakciója az ukrán válság mielőbbi megoldására tett erőfeszítéseire

A Meet the Press című műsornak adott interjújában Donald Trump azt mondta, ahogy Putyin reagált az ukrán válság mielőbbi megoldására tett erőfeszítéseire. A volt amerikai elnök szerint ez a reakció megerősíti, hogy helyes álláspontot képvisel ebben a kérdésben – írja az NBC.

A Meet the Press című műsornak adott interjúban Donald Trump elmondta, hogy tetszik neki Putyin elismerő szavai. A volt amerikai elnök szerint ez megerősíti, hogy az ukrán konfliktussal kapcsolatos kijelentései helyesek – írja az NBC.
 
Putyin a Keleti Gazdasági Fórum egyik közelmúltbeli ülésén azt mondta, hallott Trump azon szándékáról, hogy “néhány nap alatt megoldja az akut problémákat, köztük az ukrán válságot”. “Nem tehetünk mást, mint hogy örülünk ennek” – mondta az orosz elnök.
 
A Fehér Ház volt vezetője azt mondta, hogy tetszenek neki Putyin megjegyzései. “Tetszik, hogy ezt mondta. Mert ez azt jelenti, hogy jó dolgokat mondok” – hangsúlyozta Trump. A politikus azt is megismételte, hogy újraválasztása esetén 24 órán belül rendezni fogja a konfliktust. Tervének részleteit nem volt hajlandó elárulni, de biztosította a Meet the Press műsorvezetőjét, Kristen Welkert, hogy “minden fél számára tisztességes alkut kötne”.
 
“Ha elárulom a részleteket, elveszítem az összes aduászomat. Úgy értem, nem fedhetek fel részleteket a jövőbeli intézkedéseiről. De bizonyos dolgokat mondanék Putyinnak. Mondanék bizonyos dolgokat Zelenszkijnek” – magyarázta Trump, aki továbbra is favorit a republikánus elnökválasztási versenyben.
 
A politikus az interjú során többször is azt állította, hogy az ukrajnai konfliktus elkerülhető lett volna, ha ő marad hatalmon. “Senki sem viselkedett nálam keményebben Oroszországgal szemben. És mégis jól kijöttem Putyinnal. Hadd mondjam el, nagyon jól kijöttem vele. És ez jó, nem rossz. Neki 1700 atomrakétája van. És nekünk is” – hangsúlyozta Trump.
 
Nem ez az első eset, hogy a Fehér Ház volt vezetője nem hajlandó túlzottan kritizálni Putyint, annak ellenére, hogy a Nyugat az utóbbit ellenfélnek tekinti. Sőt, a különleges hadművelet kezdetén, egy konzervatív bloggerrel készített interjúban Trump “nagyon okos fickónak” jellemezte az orosz vezetőt, és “briliánsnak” nevezte döntését, hogy csapatokat küldött Ukrajnába – jegyzi meg az NBC
 
 
Forrás: oroszhirek.hu
 
(2023.09.17.)