Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Elfogták a Szeged belvárosában lövöldöző, szamurájkardos férfiakat

Elfogtak a rendőrök két férfit, akik egy társaság tagjaiként szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akartak adósságot behajtani pénteken egy ismerősüktől Szeged belvárosában – közölte a rendőrség a honlapján hétfőn.

Péntek késő délután több bejelentés is érkezett a 112-es segélyhívó számra, mely szerint Szeged belvárosában lövéseket hallottak. Néhány perc után azonban az elkövetők és a sértett is elmenekült.
 
A helyszínre irányított rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni. Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak.
 
Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott adósságot akart behajtani a sértetten és annak családján úgy, hogy kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.
 
A rendőrség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket még keresik.
 
 
Forrás: hirado.hu
(2023.09.18.)