Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Sportlövészet: Jákó katonai vb-t nyert Rióban, Rescsik világcsúcsot ért el Limában

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

Kiváló eredményekben gazdag napokon vannak túl a zsombói Cél-Tudat SE sportlövői, akik a világ másik felén igyekeznek minél jobban teljesíteni Magyarországot képviselve.
 
A 19 éves Jákó Miriam a brazíliai Rio de Janeiróban zajló katonai világbajnokság női 25 méteres sportpisztolyos versenyszámában előbb 590 kört lőve megnyerte a selejtezőt, majd a döntőben ugyanúgy 586 kört mutatott fel, mint a kínai vetélytársa. Jákó és Zhang között aranymeccs döntött az első helyről, melyben a junior Európa-bajnok és junior-vb-bronzérmes magyar lány 50:48-ra jobbnak bizonyult, így felállhatott a dobogó legfelső fokára.
 
Szintén 19 esztendős klubtársa, Rescsik Csaba közben Peru fővárosában, Limában szerepelt nagyszerűen a sportlövők para-világbajnokságán. A puskás ígéret 10 méteren (SH1-R1) az előkelő ötödik helyen végzett a döntőben, az 50 méteres összetett (SH1-R7) fináléban pedig a megint csak megsüvegelendő hatodik pozícióban zárt.
 
Már önmagában a döntőkbe jutás is dicséretes tett Rescsiktől, aki ráadásul az utóbbi versenyszám alapversenyében megdöntötte a saját rekordját, egyúttal 1152 körös új juniorvilágcsúcsot állított fel.
 
(Képünkön: Jákó Miriam Rióban, Forrás: CISM)
 
Forrás: utanpotlassport.hu
(2023.09.27.)