Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Közel volt a hatalmas bravúr, de döntetlen lett a vége - Fiorentina - Ferencváros 2-2

A Fradi ugyan már két góllal is vezetett Firenzében, végül meg kellett elégednie a döntetlennel. Szégyenkezésre azonban semmi ok.

Ahogy az várható volt, az olasz együttes kezdte aktívabban a játékot, de még helyzetig sem jutottak el. Ellenben az első negyedóra végére már három ferencvárosi lehetőséget is feljegyezhettünk, de gól ezekből sem született.
 
Nem látszott, hogy az egyik csapat topligából érkezett, kiegyenlített volt a találkozó, egészen a 25. percig, amikor Ben Romdhane remekül csapott le egy labdára a jobb oldalon, pontosan centerezett, Varga Barnabás pedig a védőjétől elszakadva remekül perdített a jobb alsó sarokba.
 
A hazaiak próbáltak nagyobb nyomást gyakorolni, de még komolyabb lehetőségig sem jutottak el, az első félidőben Dibusznak egyetlen nagyobb bravúrt nem kellett bemutatnia.
 
A második játékrész elején Varga harcolt ki 11-est, de a játékvezető – jogosan – visszavonta az ítéletét, mert a magyar támadó lesről indult. Sokáig azonban nem szomorkodhattak a zöld-fehér szurkolók, két perccel később Abu Fani szögletét követően Cissé fejelt a kapuba. Két perccel később akár hárommal is mehetett volna a Fradi, de Zachariassen remek keresztlabdáját követően Ben Romdhane közelről a kapufára bombázott.
 
A 64. percben a lila-fehérek egy szöglet után szépíteni tudtak, és a folytatásban mindent megtettek az egyenlítésért, a Fradi csak elvétve tudott átjutni az ellenfél térfelére. A 79. percben úgy tűnt, egyenlít a Fiorentina, de a játékvezető hosszas VAR-vizsgálat után visszavonta Gonzalez találatát.
 
Az utolsó tíz percben hatalmas nyomás nehezedett a magyar együttes kapujára, amit a 93. percig bírt, akkor egy előreívelés után lefejelt labdát Ikone lőtt a magyar kapuba. A döntetlen így is hatalmas bravúr, mégis keserű lehet a magyar csapat és szurkolóinak szájíze.
 
Eredmény:
Konferencia-liga csoportkör, 2. forduló
Fiorentina – Ferencváros 2-2 (0-1)
A csoport másik mérkőzésén: Csukaricski – Genk 0-2 (0-2)
 
Forrás: hirado.hu, m4sport.hu
(2023.10.05.)