Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Aranyos Los Angeles: öt magyar érem a Teqball Tour következő állomásán

Öt érmet, három aranyat, valamint egy-egy ezüstöt és bronzot nyertek a magyarok a Teqball Tour Los Angeles-i állomásán.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint női párosban Kota Gabriella és Ács Krisztina győzött, míg a közelgő világbajnokságon induló duó, Péchy Petra és Vicsek Nóra a negyedik helyen zárt. Vegyes párosban Kota és Katz Balázs kettőse szerezte meg az aranyérmet a vb-re készülő Ács Krisztina, Bányik Csaba egység előtt.
 
Bányik férfi párosban is érdekelt lesz a vb-n, Katz Balázzsal indul, kettősük Los Angelesben egy győzelemmel „melegített”, s a Blázsovics Ádám, Csereklye Martin egység is felállhatott a dobogóra, harmadik lett.
 
A bangkoki vb november 29-én kezdődik. A mostani torna volt a rajt előtti utolsó erőfelmérő a magyar játékosok számára.
 
***
A teqball egy futball-alapú sportág, amit egy speciálisan meghajlított asztalon (a Teq asztalon) játszanak olyan sportolók vagy lelkes amatőrök új generációja (teqers), akiknek célja a technikai képességeik, a koncentrációjuk és az állóképességük fejlesztése. A sportág először 2012-ben jelent meg, Magyarországon. A teqball során hatványozottan érvényesül a nemek közti egyenlőség, hiszen a szabályok szerint egyéni játék esetén kettő, páros játék esetén pedig négy játékos játssza a játékot nemtől és kortól függetlenül. A sport pontozási rendszer alapján működik, egyaránt játszható beltéren és kültéren, beleértve a strand körülményeket, tehát a homoktalajt is. A szabályok szerint a játékosok legfeljebb három érintést alkalmazhatnak, mielőtt visszajuttatnák a labdát az ellenfél térfelére, tehát ahhoz, hogy elkezdhessünk teqballozni, nincs szükség nagyobb tudásra, mint hármat dekázni egy labdával. A teqball a labdarúgás legtisztább vállfaja, hiszen egy testi kontaktus nélküli sport, ami azt jelenti, hogy sem az ellenfél, sem pedig az asztal érintése nem engedélyezett. Ez minimalizálja az ütközések által okozott sérülések előfordulását is.
 
Forrás: m4sport.hu
(2023.10.11.)