Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kifejezetten jól állunk a támadószekcióban, de a mérkőzés nem lesz sétagalopp - közölte Rossi

„A kezdőcsapatnál számít majd a nemzetközi tapasztalat és az egyéni minőség is. Tudjuk, hogy a szerbeknek több topligás játékosa van, de a pályán nem ez számít” – mondta Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a Szerbia elleni Eb-selejtező előtti sajtótájékoztatón. Férfi A-válogatottunk ma, 20.45-kor játssza Eb-selejtező mérkőzését a Puskás Arénában.

„A felkészülésünk során semmi nem változott, most is úgy jártunk el, ahogy korábban. Tudjuk, hogy fontos meccsek előtt állunk, de tudjuk, hogy még három meccs vár ránk. Megpróbálunk Szerbia ellen győzni, ez már Belgrádban sikerült, de tudjuk, hogy ez nem lesz sétagalopp, bizony egy vereség is benne lehet a pakliban. Semmiképp nem szeretném sugározni, hogy fenomének válogatottja lennénk. Egyszerűen csak jó futballistákból álló csapat vagyunk, sokat dolgozunk azon, hogy folyamatosan fejlődjünk és még hosszú út áll előttünk ezen a téren” – kezdte a Szerbia elleni mérkőzés sajtótájékoztatóját Marco Rossi.
 
A szövetségi kapitány nincs könnyű helyzetben több sérültje, illetve játékhiánnyal küzdő játékosa révén, az aktuális forma és az ellenfél kiléte egyaránt befolyásolhatja majd a kezdőcsapatot.
 
„Mint szakmai stábnak, mindig az a feladatunk, hogy a játékelveink és az ellenfél alapján a leglogikusabb döntés. Arra kell törekednünk, hogy labdával és az ellen is megvalósítsuk a saját taktikánkat, stílusunkat. A kezdőcsapatnál számít majd a nemzetközi tapasztalat és az egyéni minőség is. Tudjuk, hogy a szerbeknek több topligás játékosa van, de a pályán nem ez számít. A magyar válogatottnak hatalmas erőssége a küzdeni tudás, a srácok többször is bizonyították, hogy senkitől sem félnek” – mondta a szakember, utalva a magyar válogatott kiváló mentalitására.
 
Marco Rossi néhány nappal ezelőtt – segítőjével, Cosimo Inguscióval együtt – felvette a magyar állampolgárságot, ami továbbra is hatalmas megtiszteltetés számukra, de a motiváció mérlege teljes volt, mielőtt állampolgár lett. Bár a magyar válogatott rég nem állt ennyire jól Eb-selejtezőcsoportban, a kapitány biztosított mindenkit, nem bízzák el magukat, a játékosokban megfelelő a magabiztosság, s amikor betartják az utasításokat, az eredmények igazolják is a magas elvárásokat.
 
„Most kifejezetten jól áll a válogatott a támadószekcióban, több lehetőség közül is választhatunk. Mindenképp kezdőként számítok Sallai Rolandra például, aztán majd az eredmény megmutatja, mennyire kell belenyúlni a mérkőzésbe. Jó minőségű játékosokból válogathatok, akik jó formában is vannak – így a szövetségi kapitány, aki újságírói kérdésre Szoboszlai Dominik szerepkörére is kitért. – Dominik jelenleg a csapat legkiemelkedőbb játékosa. Én amellett vagyok, hogy minél jobb egy futballista, annál többször érjen labdába, éppen ezért az a felfogásom, hogy ő ne támadó vagy középpályás, hanem egy úgymond egészpályás játékos legyen, a védekezésben és a befejezésben is legyen szerepe, ő erre képes lehet. Több ilyen játékosunk is van, de valóban Szoboszlai a legkiemelkedőbb mindannyiuk közül.”
 
A Magyarország–Szerbia Eb-selejtezőt szombaton 20.45–től az M4 Sport, a Kossuth Rádió és az m4sport.hu élőben közvetíti.
 
Forrás: m4sport.hu
(2023.10.14.)