Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Putyin: a nyugati szabályokon alapuló rend csupán a gyarmatosítás álcája

AMIKOR AZT MONDJÁK, HOGY AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN KIVÉTELESEK A POLITIKUSOK, AZ AZT JELENTI, HOGY VANNAK MÁS NÉPEK, EGYÉB MÁSODOSZTÁLYÚ EMBEREK. HOGYAN LEHET EZT MÁSKÉPP ÉRTÉKELNI? EZEK A GYARMATI GONDOLKODÁSMÓD CSÖKEVÉNYEI, SEMMI MÁS.

A Nyugat által hirdetett “szabályokon alapuló rend” csupán a gyarmatosítás álcája, mivel a feltételezett szabályokról soha senki nem állapodott meg, és azok folyamatosan változnak egyik esetről a másikra – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.
 
Az elnök erről a Kínai Központi Televíziónak (CCTV) adott exkluzív interjúban beszélt, amelyet hétfőn közöltek.
 
“LÁTTÁK MÁR EZEKET A SZABÁLYOKAT? NEM, MERT SOHA SENKI NEM ÍRTA MEG ŐKET, ÉS SOHA SENKI NEM ÁLLAPODOTT MEG RÓLUK SENKIVEL. HOGYAN BESZÉLHETNÉNK RENDRŐL OLYAN SZABÁLYOK ALAPJÁN, AMELYEKET SENKI SEM LÁTOTT?” – JELENTETTE KI PUTYIN.
 
Bár egy ilyen helyzet “a józan ész szempontjából” mindenképpen “képtelenségnek” tűnik, az említett “szabályokon alapuló rend” hívei számára rendkívül előnyös – magyarázta az elnök.
 
“HA SENKI SEM LÁTTA MÉG EZEKET A SZABÁLYOKAT, AZ AZT JELENTI, HOGY AZOK, AKIK ERRŐL BESZÉLNEK, MAGUK TALÁLJÁK KI EZEKET A SZABÁLYOKAT ESETRŐL ESETRE, A SAJÁT ÉRDEKEIKNEK MEGFELELŐ MÓDON. EZ A GYARMATI SZEMLÉLET LÉNYEGE” – JEGYEZTE MEG PUTYIN.
 
A gyarmatosítás mindig is felsőbbrendűségi eszméken alapult, az embereket különböző “osztályokba” szegregálva.
“A gyarmatosító országok mindig is úgy gondolták, hogy ők maguk első osztályú emberek. Hiszen mindig is azt mondták, hogy felvilágosodást hoznak a gyarmataikra, hogy ők civilizált emberek, és a civilizáció előnyeit viszik el más népeknek, akiket másodrendűnek tartanak” – hangsúlyozta Putyin.
 
A gyarmati gondolkodásmód továbbra is erős – jegyezte meg -, például az Egyesült Államok minden, a “kivételességéről” szóló beszéde pontosan ebből ered.
 
“VAGYIS AMIKOR AZT MONDJÁK, HOGY AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN KIVÉTELESEK, AZ AZT JELENTI, HOGY VANNAK MÁS NÉPEK, EGYÉB MÁSODOSZTÁLYÚ EMBEREK. HOGYAN LEHET EZT MÁSKÉPP ÉRTÉKELNI? EZEK A GYARMATI GONDOLKODÁSMÓD CSÖKEVÉNYEI, SEMMI MÁS” – TETTE HOZZÁ.
 
Az Oroszország és Kína által tanúsított megközelítés teljesen eltér a Nyugat által tanúsítottól, Moszkva és Peking egyaránt úgy véli, hogy minden nemzet egyenlő bánásmódja a kialakulóban lévő többpólusú világ sarokköve és a két nemzet közötti együttműködés alapja – hangsúlyozta Putyin.
 
“Abból indulunk ki, hogy minden ember egyenlő, mindenkinek ugyanazok a jogai, egy ország és egy nép jogai és szabadsága ott érnek véget, ahol egy másik ember vagy egy egész állam jogai és szabadsága kezdődnek. Így kell fokozatosan megszületnie egy többpólusú világnak” – magyarázta az elnök.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.10.16)