Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Ez kell ahhoz, hogy már ma kijussunk az EB-re

Ha nyerünk Litvániában, akkor minden további számolgatás nélkül csoportelsőként kijutunk az Eb-re. Ahogy Marco Rossi szövetségi kapitány mondta, még semmi sem dőlt el, de tény, hogy a magyar labdarúgó válogatott nagyon jó helyzetben várja a következő mérkőzést, és esélye van arra, ami 1986-os világbajnokság selejtezője óta egyetlen magyar nemzeti együttesnek sem sikerült: egyenes ágon, sőt akár csoportelsőként kijutni egy világversenyre.

A szombaton aratott szerbek elleni győzelem megágyazta annak lehetőségét, hogy Litvániában kiharcolja a magyar válogatott az Eb-részvételt.
 
A szerbek elleni két győzelmünknek köszönhetően hatalmas lépéselőnyben vagyunk déli szomszédainkkal szemben.
 
Ha nyerünk Litvániában, akkor minden további számolgatás nélkül csoportelsőként kijutunk az Eb-re, mivel a szerbek csak pontszámban érhetnének bennünket utol, de az egymás elleni eredmények a mi javunkra billentenék a mérleg nyelvét. Olyan forgatókönyv pedig nem tud előfordulni, hogy vesztett pontok tekintetében a mindkét csoportriválisunk lőtávolságon belül marad.
 
Ha döntetlenre végzünk Litvánia ellen, akkor abban kell reménykednünk, hogy Szerbia nem veri meg Montenegrót hazai környezetben. Ebben az esetben Magyarországnak 14 pontja lenne, így muszáj lenne 3 egységes különbséget tartani a szerbekkel szemben – az egymás elleni mérleg miatt.
 
Ha kikapna Magyarország Litvániában, akkor csak egy esetben juthatna ki már kedden a 2024-es németországi tornára: ki kell kapnia Szerbiának Montenegró ellen. Így már csak egy találkozója maradna a szerbeknek, viszont a 3 pontos különbség fennállna, amely az egymás elleni eredmények miatt nyerő lenne.
 
Röviden és tömören: amennyiben Szerbia nem szerez több pontot Magyarországnál a soron következő Eb-selejtezőn, 1972 után ismét egyenes ágon jutna ki a nemzeti tizenegy egy kontinenstornára.
 
A magyar labdarúgó-válogatott edzése a telki edzőközpontban a másnapi, Litvánia elleni mérkőzés előtt 2023. október 16-án. MTI/Kovács Tamás
Forrás: nb1.hu
(2023.10.17.)