Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Málta márciustól betiltja a bérelhető elektromos rollereket a gyakori szabálysértések miatt

A magyar főváros belső kerületeiben is sokszor láthatjuk a gyalogosok között cikázva, őrült tempóban közlekedőket segwayjel, elektromos rollerrel vagy más elektromos eszközzel. A rollerek a kis kerekük ellenére elég gyorsan 25-30 km/órás sebességre is képesek, ajánlják hozzá a bukósisakot, de kevesen hordják. A KIS KEREKEK KÖNNYEN FELAKADHATNAK AZ APRÓBB ÚTAKADÁLYOKBAN IS, EZZEL ELÉG SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET LEHET ÖSSZESZEDNI. És az sem kellemes, ha egy iskolába tartó gyereknek nekimennek e-rollerrel. Rendszám nincs, és még mindig nem írja a KRESZ, hogy ez az eszköz minek számít.

Betiltjuk a bérelhető elektromos rollereket az országban a gyalogosoknak okozott kellemetlenségek miatt - közölte a máltai közlekedési minisztérium pénteken
 
A döntést a "tűrhetetlen visszaélések" miatt hozták meg - fogalmazott Aaron Farrugia közlekedési miniszter. Az elektromos rollerekkel kapcsolatos szabálysértések annyira gyakoriak, hogy a rendőrök számának egyik napról a másikra történő megemelése sem oldotta volna meg a problémát" - közölte a miniszter egy sajtóeseményen.
 
A magántulajdonban lévő rollerek használatát továbbra is engedélyezik, továbbá különféle reklámokkal arra ösztönöznék az embereket, hogy saját elektromos járművet vásároljanak.

A döntésnek köszönhetően Málta az első európai ország, amely betiltotta a bérelhető elektromos rollereket.

A francia főváros szeptemberben hasonló döntést hozott, miután áprilisban népszavazást tartott a kérdésben.
Különösen a tengerparti városokban a gyalogosok gyakran panaszkodtak a véletlenszerűen leparkolt, a járdafelületét teljes mértékben elfoglaló rollerekre, amelyek akadályozzák a garázsokhoz és a lakásokhoz való hozzáférést.
 
Forrás: vg.hu
(2023.10.21.)