Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Rövid időre megnyitották az Egyiptom és Gáza közötti határt a segélyszállítmányok előtt

Egy 20 teherautóból álló konvojt átengedtek a határátkelőn, majd ismét lezárták. Izrael továbbra is a Hamasz elleni szárazföldi hadművelet lehetőségét fontolgatja.

A palesztin területen tartózkodók humanitárius segélyre szorulnak, most végre megnyitottak egy ellenőrzőpontot, hogy átléphessék a határt a segélyt szállító teherautók.
 
Izrael nem tesz le arról a tervéről, hogy szárazföldi hadműveletet indítson a Hamász ellen, bár az Egyesült Államok és több európai kormány megpróbálja rávenni, hogy késleltesse azt, abban bízva, hogy a további tárgyalások újabb túszok szabadon bocsátását eredményezhetik.
A Gázai övezetben élő civilek most már hetek óta áram-, üzemanyag-, élelmiszer- és egy időre vízellátás nélkül maradtak. Szombaton végre megnyitották a Gázai övezet és Egyiptom határán lévő rafahi ellenőrzőpontot a segélyszállítmányok előtt. Ezen átengedtek egy 20 teherautóból álló konvojt, amely gyógyszereket, gyógyászati berendezéseket és korlátozott mennyiségű élelmiszert vittek az érintett területre. A rafahi átkelő az egyetlen belépési pont a Gázai övezetbe, amelyet nem Izrael ellenőriz.
 
 
Forrás: hirado.hu
(2023.10.21.)