Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Afgán fegyveres embercsempészek jelentek meg a magyar határnál, gyerekeket is pajzsként használnak

Az afgán állampolgárságú bűnszervezetek tagjai között több olyan személy is van, aki a 2021-es tálib hatalomátvételnél fegyveres szolgálatot teljesített Afganisztán területén.

Afgán fegyveres embercsempészek is megjelentek a déli határnál – ez derül ki abból a videóból, amelyet a kormány a közösségi oldalán osztott meg. A rendőrök és a határvadászok arról beszélnek, hogy a migránsok már gyermekeket is pajzsként használnak, miközben megpróbálnak illegálisan átlépni a határon. Csak csütörtökön több mint ezerszáz bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok.
 
„Fegyverrel jönnek le a határzárhoz, ugye ennek a lényege, a határzár között lévő rendőröknek a megfélemlítése, hogy a csoport bejusson Magyarország területére” – mondta Bauer Andor kiemelt főhatárrendész-szektorparancsnok az M1-nek. Szolgálatot teljesítő rendőrök arról számoltak be, hogy támadások érik őket és a határzárat nap mint nap.
 
A határvédők tapasztalatai szerint jelenleg afgán és marokkói embercsempész-bűnszervezetek uralják a szerbiai oldalon lévő erdős területeket.
[Lekerekített téglalap: [Ragadja meg az olvasó figyelmét egy érdekes idézettel a dokumentumból, vagy használja ezt a területet egy lényeges pont kiemelésére. A szövegdobozt húzással bárhová helyezheti az oldalon.]] Balog Gábor megbízott főosztályvezető szerint az afgán állampolgárságú bűnszervezetek tagjai között több olyan személy is van, aki a 2021-es tálib hatalomátvételnél fegyveres szolgálatot teljesített Afganisztán területén.
 
Tapasztalatok szerint az embercsempészek kalasnyikovokkal, maroklőfegyverekkel adnak le lövéseket, közel a határhoz.
Bartók László szolgálatparancsnok szerint a fegyveres baleset veszélyes, komolyan kell venni. Mint fogalmazott, „az embercsempészek hajtják a migránsokat neki a kerítésnek, a megfelelő javadalmazás fejében. Ott előfordul, hogy fegyverrel hajtja még a migránst is az embercsempész a kerítésen az átjutásra”.
 
Folyamatosan megrongálják a határzárat, különböző erővágókat, de akkumulátoros flexet is alkalmaztak már, hatalmas vágásokat ejtenek a kerítésen.
Bauer Andor kiemelt főhatárrendész-szektorparancsnok elmondta: „Esküt tettünk, hogy az életünk árán is megvédjük Magyarország államhatárát. Huszonkét év szolgálati időm alatt megmondom őszintén, már nem nagyon veszem fel az ilyet, tehát igazából nincs már bennem félelem, de nyilván tartunk tőle, hogy bármi történhet. Nyilván aggódnak a szülők, aggódik a gyerekem.”
 
Sokszor életüket is kockáztatva, idén már 147 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar rendőrök.
 
Forrás: hirado.hu
(2023.10.21.)