Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A migráció-ellenes, EU-ellenes jobboldali párt nyert Svájcban

A svájci televízióban közölt adatok szerint a bevándorlást korlátozni tervező Svájci Néppárt a szavazatok 29 százalékát szerezhette meg, ami erősödést mutat a párt legutóbbi – 25,6 százalékos – választási szerepléséhez képest.

A párt közleménye szerint: svájciaknak elegük van a káros baloldali - zöld menekültügyi és bevándorlási politikából., Az SVP elérte a 100 000 további szavazóval kapcsolatos célját a nemzeti tanácsi választásokon, és az előrejelzések szerint a szavazatok körülbelül 29%-át szerezte meg. Az SVP továbbra is a legerősebb szavazatot kapó párt nagy fölénnyel. Az egyértelmű választási eredmény minden párt számára megmutatja: a svájci politikának változnia kell a kulcsfontosságú kérdésekben. Az elmúlt néhány év végzetes baloldali-zöld politikája kárt tesz Svájcban.
 
Az előzetes eredmények szerint rosszabbul szerepelt a baloldali Zöldpárt: a 2019-es 13,2 százalék után vasárnap csak a voksok 9,1 százalékát kapták.
 
A Svájci Szociáldemokrata Párt (SPS) valamelyest megerősödött, de összességében az erőviszonyok várhatóan kissé a jobboldal javára fognak eltolódni a svájci parlament alsóházában.
Szakértők szerint a választás kevés hatással lesz a politikai döntéshozatalra a következő években és várhatóan változatlan marad a pártok képviseleti aránya a hétfős kormányban is.
 
A sajátos svájci politikai rendszerben a parlament két házának együttes ülésén négy évre választják meg a végrehajtó hatalmat gyakorló szövetségi tanácsot, a hétfős kormányt, amelynek elnöke egyben állam- és kormányfő is. Ezt a választást legközelebb decemberben tartják.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2023.10.23.)