Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Október 23-án a 2006-os Gyurcsány-terrorra is emlékeznünk kell

Már nem pusztán az 1956-os forradalom kitörésére emlékezünk 2006. október huszonharmadika óta, hanem a gyurcsányi rendőrterrorra is, ezen a napon rohanták le ugyanis a volt miniszterelnök azonosító nélküli rendőrei a Fidesz belvárosi rendezvényén résztvevőket, akik közül többeknek kilőtték a szemét, másokra lovasrohamot vezényeltek, gumibottal, viperával vertek meg embereket válogatás nélkül.

A 2006-os év véres októberének előzménye az őszödi beszéd volt. Emlékezetes, Gyurcsány Ferenc 2006. május 26-án mondta el a trágárságokkal tűzdelt őszödi hazugságbeszédet, miután a választásokon az MSZP egy hajszállal győzött, köszönhetően annak, hogy eltitkolták az ország valós állapotát, és hazugságokkal kampányoltak.
 
Vadászat indult
 
Gyurcsány őszödi beszéde szeptember 17-én szivárgott ki, elsőként a Magyar Rádió közölt részleteket a bukott kormányfő által elmondottakból. Az elhangzottak miatt azonnal tüntetések indultak, egyre többen gyűltek össze Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Gyurcsány rendőrei már szeptemberben vadásztak a tüntetőkre, október 23-án aztán olyan brutalitással léptek fel a hatalom védelmében, aminek eredményeként az azonosítószám nélküli rendőrök által okozott sérülések között volt többek közt mellkasi, nyaki nyílt seb, a mellkasfalon és a combon okozott lőtt sérülés, szemsérülés, hónalj tájéki, hasfali lőtt seb, bal kéz első-második ujjának traumás amputációja, lapockatörés, szemgolyóba hatoló idegen test (lövedék), koponyaboltozati törés.
 
Rendőri túlkapások
 
A brutális hatalmi fellépést vizsgáló Balsai-jelentés utólag kimondta, terrorcselekmények történtek 2006. október 23-án Budapest belvárosában. Balsai szerint „megalapozottan feltehető”, hogy a rendőrség nem gondatlanságból, hanem tudatosan hajtotta végre a túlkapásokat. Balsai szerint a rendőrök „legfelsőbb politikai utasításra”, vagyis Gyurcsány Ferenc parancsára cselekedtek.
 
A bevetett fegyverek közül a szemsérüléseket is okozó vadászfegyverekről és a gumilövedékekről szakértők is megállapították, hogy élet kioltására is alkalmasak voltak. Ráadásul az arcukat eltakaró és azonosító nélküli rendőrök számtalan esetben súlyos sérülések okozása céljából fejmagasságra lőtték ki nemcsak a gumilövedékeket, hanem a könnygázgránátokat is.
 
Forrás: baon.hu
(2022.10.23.)