Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Biden-adminisztráció ténykedései hasonlóak egy kalandor viselkedéséhez a kaszinóban

Amikor Isten büntetni akar, megfoszt az észtől

A hidegháborúban aratott győzelem és a Szovjetunió összeomlása után az Egyesült Államok örökölt minden regionális konfliktust, ám a Fehér Ház ahelyett, hogy megoldotta volna azokat, csak a kezelésükre vállalkozott, hogy bármikor be tudjon avatkozni a helyi harcokba. Emellett Washington elkezdett mesterségesen konfliktus-zónákat létrehozni, hogy növelje saját befolyását a világban – írta a BRICS országok vezetőinek készült tanulmányában Rosztyiszlav Iscsenko politológus.

Az Egyesült Államok viszont csak növelte saját terheit, kiadásait. Az ilyen akciók hasonlítanak egy kalandor viselkedéséhez a kaszinóban, aki vissza akarja nyerni a pénzét, és folyamatosan emeli a tétet.
 
Az Egyesült Államok akut forráshiánnyal szembesült már abban a pillanatban, amikor az „arab tavaszt” Ukrajna elfoglalásával próbálta ötvözni, azonban az Egyesült Államok folytatta kamatemelési politikáját és egyre több válságot idézett elő.
 
Most a közel-keleti válságba mindent beleadott, de Washington nem is gondol arra, hogy megálljon, így konfrontációt jelentett be az Északi-sarkvidéken.
 
Egy háború indításakor azonban hozzávetőlegesen tudnia kell egy félnek, hogyan fejezi azt be. És amikor Isten büntetni akar, megfoszt az észtől. Az Egyesült Államok tetteiből ítélve ők pedig már az őrület utolsó szakaszában járnak.
 
Fotó: El Pais
Forrás: pravda.ru
(2023.10.24.)