Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Ismét migránsok által leadott lövések, robbanások hallatszódtak a Szabadka környéki erdőkből

A határhoz közeli,délvidéki magyarok által is lakott falvalkban gyakoriak a lopások, és a hideg miatt a migránsok beköltöznek mások házaiba. Az már szinte természetes, hogy egyre több helyen rongálják meg a magyar határkerítést illegális határátlépési kísérleteik alkalmával.

A közösségi oldalakon megjelent lakossági bejegyzések szerint keddre virradóra Szabadka külterületén a magyar határhoz közeli makkhetesi erdő mélyéből, az olajkitermelő kutak irányából hallatszódott három nagy erejű robbanás, míg a palicsi Tőzegbánya-tó környéki erdőből, amely a magyarországi Ásotthalom külterületével határos, a helyi lakosok beszámolói szerint sorozatlövések hallatszódtak.
 
Az éjszakák egyre hidegebbek, a migránsok tüzet gyújtanak és meleg hálózsákokban alszanak az erdőkben, a bozótosokban, a mezőkön és a gyümölcsösökben.
 
Az autópályán kisebb-nagyobb csoportokban vonulnak az illegális bevándorlók Horgos irányából Királyhalomra és a közeli Szelevényi-erdőbe. Az autópálya melletti benzinkútnál közösen járőröznek a szerb és a német rendőrök, miközben a taxisok is a migránsokra várnak. Az illegális bevándorlók az autópálya melletti elhagyott tanyákon is menedéket keresnek.
 
Katona Róbert, tanácselnök, Királyhalom Helyi Közösség: „Éjszaka találkozni igazából ezekkel a csoportokkal, akik a határkerítéshez vonulnak. Elmondhatom, hogy a múltkori birkalopás után újabb kísérletek voltak ugyanannál a gazdánál. Ugye a biztonsági kamera felvette, de hát most már a gazda jobban védi az állatait és nem sikerült nekik újabb birkát ellopni. Az a jellemző, hogy Királyhalom külterületén, az erdős részeken, nagyszámú migránscsoportok tartózkodnak állandóan.”
 
 
Katona Béla királyhalmi termelő nemcsak azt nehezményezi, hogy a gyümölcsösökben megdézsmálják a termést a migránsok, hanem azt is, hogy az egykor népszerű Szelevényi-erdőbe nem tudnak a helyiek bemenni, kirándulni és sétálni a családjukkal. „Nem mernek kimenni se az idősebbek, se a fiatalok. Már mi, a mi gyerekeinknek nem tudjuk megmutatni a szép örökséget, a szép erdőt, amit mondtak annak idején, hogy Rózsa Sándor is járt a Szelevényi-erdőben, meg ilyenek. Mi már a mi gyerekeinknek nem tudjuk megmondani, megmutatni, csak mesélni tudunk, hogy mi volt anno az erdőben. Most már szemét van, migránsok vannak, akiktől mi is félünk.”
 
Bár a magyar rendőrség folyamatosan járőrözik, az egyre agresszívebb illegális bevándorlók lépten-nyomon megrongálják a magyar határkerítést alig pár száz méterre a Királyhalom-Ásotthalom határátkelőhelytől. Illegális határátlépési kísérleteik alkalmával itt próbálnak meg átjutni a magyarországi Ásotthalom kiterjedt tanyavilágába, ahol az ott élők elmondása szerint rettegésben tartják a határkerítés magyar oldalán lakó embereket is. A fűben a biztonsági határzár megrongált maradványai közt eldobott török személyi okmányokat is találtak az újságírók.
 
Forrás: pannonrtv.com
 
 
(2023.10.24.)