Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Napirend előtt - Brenner Koloman (Jobbik) :minden tagállam szemében oroszpártinak tűnik Magyarország

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a képviselő annak ellenére vette a szájára Pongrátz Gergely nevét, hogy a családja azt kérte, ezt ne tegye.

 
Pongrátz Gergely 1956-os forradalmár szavait idézve Brenner arról beszélt, hogy nem fasiszta csőcselék vett részt a forradalomban, hanem hazafiak, akik szabadon szerettek volna élni. Hozzátette: Szijjártó Péter külügyminiszternek azonnal be kellett volna hívatnia az orosz nagykövetet, amikor kiderült, hogy egy orosz tankönyvben 1956 szabadságharcosait fasiszta csőcseléknek írták le.
Szerinte ez a történet nagyon jól illeszkedik abba a külpolitikai egyensúlyvesztésbe, amely az elmúlt 13 évben elérte az országot, és ami miatt az összes uniós tagállam szemében oroszpártinak tűnik Magyarország. Helytelen volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "gazsulált" Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.
 
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a képviselő annak ellenére vette a szájára Pongrátz Gergely nevét, hogy a családja azt kérte, ezt ne tegye.
 
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Jobbik alapító nyilatkozatában feladatként rögzítette a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítását a hatalomból. A Jobbik ennek ellenére az előző választáson mégis ezekkel a pártokkal indult közösen - tette hozzá.
 
Kijelentette: Magyarországnak nem az a szabadság, ha megválaszthatja, melyik birodalomnak lesz a szolgája. Az a szabadság, hogy "eldöntjük, mi a magyarok érdeke", és ez néha az egyik, néha a másik világhatalom érdekével egyezik - mondta.
 
 
Fotó: Képernyőfotó
Országos médiatudósítások nyomán
(2023.10.24.)