Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Így ebből nem lesz tűzszünet Gázában

Eli Kohen izraeli külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt felszólalva határozottan elutasította a Gázai övezetre vonatkozó fegyverszüneti javaslatokat. Izrael ENSZ-nagykövete (fotón) pedig lemondásra szólította fel az ENSZ főtitkárát a kijelentései miatt. A bűne, hogy szerinte minden élet számít.

Az izraeli diplomácia vezetője megkérdezte a tanácstól, hogy tagjai szerint mi lenne az "arányos válasz" a csecsemők meggyilkolására, a nők megerőszakolására és az áldozatok lefejezésére, majd fényképeket mutatott fel a Hamász által túszul ejtett 200 ember közül néhányról.
 
"Hogyan köthetnénk tűzszünetet olyasvalakivel, aki felesküdött az elpusztításunkra? Nem mi akartuk ezt a háborút, de afelől nincs kétségünk, hogy győzni fogunk" - hangsúlyozta Kohen, aki szerint a Hamász "az új nácik".
 
"Ahogy a civilizált világ összefogott a nácik legyőzésére, és ahogy a civilizált világ összefogott az Iszlám Állam legyőzésére, a civilizált világnak most egységesen Izrael mögé kell állnia a Hamász legyőzése érdekében" - mondta. Nem sokkal később a miniszter azt is tudatta, hogy lemondta tervezett találkozóját az ENSZ-főtitkárral, miután António Guterres élesen bírálta Izrael műveleteit a Gázai övezetben, amelyek szerint "világosan megsértik a humanitárius jogot" és kollektív büntetéssel érnek fel.
 
"Főtitkár úr, Ön mégis hol él?" - szegezte a kérdést a portugál politikusnak az izraeli diplomácia vezetője.
 
"Nem fogok találkozni az ENSZ-főtitkárral. Október 7. után nincs már helye kiegyensúlyozott álláspontoknak. A Hamászt el kell törölni a Föld színéről" - írta a közösségi médiában az izraeli külügyminiszter. Izrael ENSZ-nagykövete megdöbbenésének adott hangot, és arra az álláspontra helyezkedett, hogy Guterres szavai a terrorizmus és a gyilkosság mentegetésével értek fel, miután a főtitkár arról beszélt a BT-ben, hogy a Hamász támadásai nem légüres térben történtek, mert a palesztin nép 56 év fojtogató megszállást élt át.
 
Fotó: India TV News
Forrás: vg.hu
(2023.10.25.)