Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Gyurcsány receptje alapján főzi ki Karácsony Budapest eladósításának terveit

Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy ötvenmilliárd forint értékben eladósítsák a fővárost a BKK-nak járó közlekedési támogatás banki faktorálásával. A főpolgármester gyurcsányi trükkökhöz nyúl. Karácsony Gergely minden lépését Gyurcsány Ferenc irányítja, ugyanis a DK elnökéhez szorosan kapcsolódó, bizalmi emberek már 2019-ben elfoglalták a főváros fontosabb pozícióit. Nem meglepő, mert Karácsony alig mérhető pártjának kigen kevés az embere.

„Most Budapestet verik adósságba, pont úgy, ahogy régen az egész országot” – áll a fővárosi Fidesz bejegyzésében, amely azzal zárul: „a baloldalon semmi sem változott”.
Ezzel a trükkel a baloldal még mélyebb szakadékba löki a fővárost, ugyanis az idei kötelezettségeiket áttolják a jövő évre. Ráadásul a lap szerint az is előfordulhat, hogy Karácsonyék hitelét és annak kamatait egy új vezetésű önkormányzatnak kell majd visszafizetni.
 
Karácsony Gergely a gyurcsányi receptet követve adósítja el Budapestet, hiszen a BKK igazgatósági elnöke Gyurcsány Ferenc volt pénzügyminisztere, Draskovics Tibor – írták a fővárosi Fidesz közösségi oldalán.
 
Kiemelték: Karácsony Gergely megválasztása után a Gyurcsány-korszak régi motorosai szerezték meg a fontos pozíciókat a fővárosban, akik most ugyanúgy hajszolják adósságba Budapestet, mint egykor az országot.
 
A főváros baloldali vezetése a BKK-nak járó idei banki kötelezettségeit áttolja a jövő évre, ezzel ötvenmilliárd forinttal adósítja el Budapestet. A mostani, kudarcos pénzügyi helyzetet úgy sikerült elérniük, hogy az előző főpolgármestertől, Tarlós Istvántól 2019-ben 214 milliárd forintnyi tartalékot örököltek.
A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc régi bizalmasa Draskovics Tibor, aki előbb a Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere, majd igazságügyi és rendészeti minisztere volt.
 
„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük” – mondta anno a hírhedt őszödi beszéd során Gyurcsány Ferenc.
 
Draskovics Tibor 2004 és 2005 között volt pénzügyminiszter. Erre az időszakra is utalva Gyurcsány Ferenc őszödi beszédében bevallotta: csak hazugságokkal, trükkök százaival és a valós gazdasági helyzet eltitkolásával sikerült pozícióban maradniuk.
Gyurcsány Ferenc és köre irányítja Karácsony Gergely minden lépését. A balliberális főpolgármestert ugyanis körülveszik Gyurcsány Ferenc bizalmasai, a fővárosi cégekben pedig –Draskovics Tiborhoz hasonlóan – helyet kaptak a Gyurcsány-korszak befolyásos személyei is.
 
Bár Karácsony Gergely 214 milliárd forint tartalékot örökölt Tarlós Istvántól, rendszeresen arra panaszkodik, hogy a kormány ellehetetleníti Budapest működését, ami miatt lassan csődközeli helyzetbe kerül a főváros. Az állítólagos forráshiány ellenére a főpolgármester július végén majdnem 50 fővárosi vezetőnek hagyott jóvá prémiumot, több mint 300 millió forint értékben.
 
Az utóbbi napok újabb fővárosi botránya, a több száz millió forint összértékű prémiumeső is azt igazolja, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kifizetőhelynek tekinti a budapesti önkormányzatot.
A mesés, esetenként csaknem 10 millió forint prémiumban részesültek többsége már a 2010 előtti Gyurcsány-korszakban is a baloldal háttérembere volt.
 
Rövid távú haszonszerzésre törekszik most is a baloldal és mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabban minél több pénzhez jusson – mondta a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en. Rotyis Bálint úgy fogalmazott: a haszonért még a budapesti költségvetés veszélyeztetését is vállalja a baloldal.
 
 „A régi minta ismétlődik meg, ezért mondhatjuk, hogy igen átláthatatlan a főváros működése, érthetetlen, hogy a jelentős tartalékok ellenére, hogy jutott ilyen sorsra. Gyakorlatilag egyetlen magyarázat van, ami ezt a helyzetet megmagyarázhatja, az pedig az, hogy a főváros működése nem végig gondolt, nem szakszerű” – magyarázta Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője, aki kiemelte, hogy  a baloldal a főváros kasszáját négy éve a sajátjaként, egyfajta kifizetőhelyként kezeli, és a budapestiek pénzét a főváros működtetése helyett saját politikai céljaikra költötték.
 
Forrás: hirado.hu
(2023.10.25.)