Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Trump-párti és Ukrajna támogatását ellenző politikust választottak amerikai házelnöknek

Az Ukrajna támogatásáról szóló eddigi 7 képviselőházi szavazás során Johnson hatszor Ukrajna ellen voksolt, és kijelentette, hogy szerinte segélyt küldeni Kijevnek szörnyű hiba.

A republikánusok szerdán túlnyomó többségben támogatták Mike Johnson képviselő  (Louisiana) pályázatát a képviselőház elnöki posztjára, és ezzel véget ért a kaotikus vezetőválasztás 22 napig tartó szakasza.
 
Johnson 220 szavazatot szerzett, míg a képviselőház kisebbségi vezetője, Hakeem Jeffries (New York) 209 szavazatot kapott.
 
Három hét alatt Johnson volt a negyedik republikánus házelnök-jelölt, mert a korábbi aspiránsok nem tudták megszerezni a párt szélső szárnyának támogatását.
 
Az 51 éves Johnson 2021 óta a képviselőház GOP alelnöke, a legfiatalabb vezető ebben pozícióban. Korábban elnöke volt a Republikánus Kutatási Bizottságnak, amely a képviselőház legnagyobb konzervatív választmánya.
 
Az Ukrajna támogatásáról szóló eddigi 7 képviselőházi szavazás során Johnson hatszor Ukrajna ellen voksolt, és kijelentette, hogy szerinte segélyt küldeni Kijevnek szörnyű hiba.
 
A képviselőház republikánusai most abban reménykednek, hogy egy új vezető köré tömörülve egy sor törvényhozási és politikai taposóaknán keresztül tudja vezetni őket az elkövetkező hetekben és hónapokban.
 
Fotó forrása: The Sacramento Bee
Forrás: oroszhirek.hu, bbc.com
(2023.10.26.)