Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Továbbra is Karácsony Gergely akar dönteni a sokmilliós prémiumról

A globalista oldal leszavazta azt a javaslatot, hogy a prémium kérdésében a közgyűlés döntsön. Mivel a Fidesz-KDNP a testületben kisebbségben van, ez azt jelenti, hogy Karácsony attól tart, Gyurcsány jelöltjei számára más ellenzéki pártok fővárosi képviselői nem szavaznak hatalmas prémiumot.

"Gyurcsány Ferencéknek fontosabb, hogy sakkban tudják tartani a főpolgármestert, minthogy az egész Fővárosi Közgyűlés előtt kelljen tárgyalni a saját káderei prémiumát" – mondta Wintermantel Zsolt. A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője azután nyilatkozott lapunknak, hogy a fővárosi baloldal leszavazta azt a módosító javaslatot, amely a főpolgármester prémiumok kifizetésére vonatkozó egyszemélyes döntéshozatali jogát a közgyűlés hatáskörébe emelte volna.
 
Mint ismert, a főpolgármester titokban, két nap alatt, július 20-án és 21-én majdnem ötven fővárosi vezetőnek hagyott jóvá prémiumot a hitelből működő, csődközelben lévő fővárosban. A csaknem félszáz érintett összesen 280 millió forintnál is többet tehet zsebre. Karácsony egy személyben döntött az ügyletről. Az ügy városszerte kiverte a biztosítékot, a fővárosi Fidesz-KDNP a legutóbbi közgyűlésen ezért nyújtott be módosító javaslatot, amely megszavazásával megakadályozható lett volna a jövőben a felelőtlen egyszemélyes döntés. 
 
"Karácsony Gergely nincsen tisztában a szerepével. Nem tud különbséget tenni a cégek igazgatótanácsának és a felügyelő bizottságok javaslatainak súlya, és az ő döntési felelőssége között. Akkor, amikor más esetekben akár törvényi kötelezettségeinek nem tesz eleget –például nem fizet be adót–, akkor talál kiskapukat és megoldásokat, de akkor amikor a saját kádereik prémiumáról van szó, akkor akár még hitelből is kifizeti ezeket. A javaslatunk éppen azért szólt arról, hogy vonjuk vissza a főpolgármester egyszemélyes hatásköréből a prémiumok ügyét, hogy hasonló rossz döntést ne hozzon később a főpolgármester. De úgy látszik, a baloldalnak fontosabb volt, hogy kézivezérelhessék Karácsony Gergelyt, mintsem, hogy a közgyűlés és a sajtó nyilvánossága előtt kelljen ezekről dönteni– jegyezte meg Wintermantel Zsolt.
 
Azért senki nem gondolja, hogy a luxuséletet élő Mártha Imrének problémát okozott volna, ha a prémiumát nem nyáron hitelből, hanem akkor fizeti ki a főváros, amikor az iparűzési adóbevétel befolyik. Már amennyiben a főpolgármester úgy akar dönteni, hogy a főváros jelenlegi rossz gazdasági helyzetében, prémiumokat fizet. Amikor Karácsony Gergelynek döntési helyzete volt, akkor a főváros érdekeivel ellentétesen élt jogkörével, ezért akartuk áttenni a közgyűlés hatáskörébe a döntést, de ezt a baloldali többség leszavazta  –mondta el a Metropolnak a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.
 
Karácsony 5-10 milliókat szórt szét személyenként
Mártha Imre 9 milliót, a BKK, illetve a BKV felső vezetői összesen 65 millió forint prémiumot vehetnek fel, a kifizetések az adott társaság költségvetését terhelik. A főpolgármester a prémium július 20-i engedélyezése után egy nappal, a BKK súlyos pénzügyi helyzetére hivatkozva példátlan mértékű, közel harmincszázalékos jegyáremelést jelentett be.
 
 Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió,
 
Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió,
 
Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.
 
A BKV-s vezetők:
 
 Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió,
 
Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió,
 
Szedlmajer László, a cég autóbusz- és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió,
 
Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 8,6 millió forintot zsebelhet be.
 
Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József kétmillió forint prémiumot kaphat.
 
Forrás: metropol.hu
(2023.10.26.)