Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A DK A HAZUGSÁG KULTÚRÁJÁT KÉPVISELI – DONÁTH ANNA BESZÓLT GYURCSÁNYÉKNAK

Publicisztikában üzent hadat a Demokratikus Koalíciónak Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője.
 
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat, de Dobrev Klára is kerüli a felelősségvállalást.
 
A másik kulcskérdésnek a felelősségvállalást tartja. „ Azért a DK a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében, mert elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csődközeli helyzetbe sodrásáért” - jelezte.
 
Donáth Anna szerint ugyanez a felelősséghárítás jellemzi a DK-t a tavalyi országgyűlési választások óta is. Azonnal letagadták a saját szerepüket az ellenzék katasztrofális vereségében.
 
„Nemcsak szavakban, de tettekben is rögtön ledobták magukról a felelősséget a választások éjszakáján, amikor nem voltak hajlandók kiállni a színpadra a közös miniszterelnök-jelölt mellé, hogy együtt nézzünk csalódott választóink szemébe. Miféle felelősségtagadás ez? Hiszen a DK tagja volt az ellenzéki összefogásnak. Mindenki tehetett a vereségről, csak azok nem, akik a legtöbb választókerületben állítottak egyéni jelöltet?”  - tette fel a költői kérdést, hozzátéve, nem csak Gyurcsány Ferencet, hanem Dobrev Klárát is ugyanez a felelősséghárítás jellemzi. „Együtt háborodunk fel a Fidesz ordas hazugságain, és méltán éri őket haragos kritikánk azért a hatalomgyakorlási módszerért is, hogy sohasem hajlandóak beismerni tévedéseiket. Vajon az a párt, amely az ellenzéki oldalon ugyanezt a politikai kultúrát képviseli, nem válik a kormányváltás akadályává? Hazugsággal nem lehet a hazugokat legyőzni” - írta.
 
 
Forrás: infostart.hu, vasarnap.hu
(2023.10.26.)