Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A liberális Pikó polgármester szerint Karácsonyék miatt lepi el a szemét nyolcker villamosmegállóit

Szemétben úszó utcákról, közterekről és parkolási problémákról panaszkodtak a józsefvárosiak a közmeghallgatáson, érdemi választ azonban többnyire nem kaptak a kerület vezetésétől. Pikó Andrásék vagy nem látták saját felelősségüket, vagy arról tájékoztatták a megjelenteket, hogy hova írhatnak levelet panaszukkal.

Az egyik legnagyobb felháborodást a köztisztaság, illetve annak hiánya kelti a józsefvárosiak körében. Egy nyugdíjas úr, aki a Kőbányai úton lakik, megunta a másra és egymásra mutogatást és saját maga vette szó szerint a kezébe a megoldást:
– A híres „görögházban” lakom, szemben a piaccal, mögöttem egy hajléktalanteleppel – mondta.
 
Szemétdomb van mindenhol az utcán, ezért úgy döntöttem, én szedem fel a szemetet, vettem is hozzá mindent, ami kell, szerszámokat, zsákokat.
Ugyanez a helyzet a 37-es villamos nyomvonalán is. Pikó András azzal hárított, hogy ő maga is lefotózta az áldatlan állapotokat, meg is kérte a JGK-s kollégákat, hogy intézkedjenek, mert mint mondta, nem az önkormányzat, hanem a főváros feladata a sínek és a megállók tisztán tartása, ők nem takarítanak ott. Arra már nem tért ki senki, hogy miért nem vették át a takarítási feladatot Karácsony Gergelytől, aki nem végzi el kötelességét. Hiszen mára már bevett gyakorlat, hogy a főváros helyett a kerületek inkább maguk takaríttatnak és kaszáltatnak, mert ha Karácsony Gergelyékre várnak, akkor vélhetően semmi sem történik. Úgy látszik, Pikóék eddig nem érezték fontosnak, hogy a lakosság életminősége, tiszta környezete biztosított legyen. Mint kiderült, nem ez az egyetlen szemetes hely a kerületben.
 
Forrás: hirnyolc.hu
(2023.10.27.)