Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Ungár Péter már azt is el tudná képzelni, hogy a DK és az LMP koalíciót alakítson – és Ön?

​"Karácsony Gergely vállalt egy programot, amely viszont nem nagyon valósult meg. Ennek nem csak ő az oka, pandémia is volt, a kormány is elvont pénzeket, de azért az hadd ne legyen már a világ fideszbérenckedése, ha megvizsgáljuk, hogy mit tett meg és mit nem, aztán ez alapján hozzuk meg a döntésünket a további támogatásáról."

Gyurcsány Ferencről radikálisan megváltozott a véleményem 2010 óta. Úgy, hogy egyébként 2006-ban még kint voltam az összes tüntetésen ellene – mondta Ungár Péter, az LMP társelnöke a Válasz Online-nak.
 
Az interjúban egyebek mellett azt mondta:


Az őszödi beszéd a Kossuth Rádióban jött le. Ez lényegi különbség ahhoz a rendszerhez képest, amelyben most élünk. (…) Gyurcsány Ferenc kormányzása nem volt jó kormányzás, de jogállami rendszer volt. Ez meg most nem az.

Rendszeresen egyeztet a DK-val, a fideszesek nagyjából a hívásai 10 százalékát teszik ki.

Szívesen lenne koalícióban a DK-val.

Ha nem lesz meg az 5 százalék jövőre az EP-választáson: „Nem örülnék, de legyünk őszinték: az Európai Parlament nem annyira fontos testület”.

A Kínában tartott csúcstalálkozó esetében „nem a gazdasági rész volt a lényeg, vagy a kölcsönös előnyszerzés, hanem a nyugati világgal szembeni állásfoglalás. Éppen ez a probléma vele. 2010 óta a Fidesz úgy gondolkodik az európai politikáról, hogy ha mi vagyunk a rossz gyerekek, akik óra közben sustorgunk, meg nem figyelünk a tanárra, akkor az figyelmet gerjeszt, és így egy kis ország a helyzetén felül tudja magát pozícionálni”.

Karácsony Gergely vállalt egy programot, amely viszont nem nagyon valósult meg. Ennek nem csak ő az oka, pandémia is volt, a kormány is elvont pénzeket, de azért az hadd ne legyen már a világ fideszbérenckedése, ha megvizsgáljuk, hogy mit tett meg és mit nem, aztán ez alapján hozzuk meg a döntésünket a további támogatásáról.
 
Forrás: mandiner.hu, Szeretlek Magyarország
(2023.10.30.)