Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Máltai Lovagrend: a gázai újszülötteknek nincs sok esélyük az életben maradásra

Michéle Burke Bowe, a Máltai Lovagrend palesztinai nagykövete és a Betlehemi Szent Család Kórház elnöke a Vatikáni Rádiónak beszélt arról a szörnyűségről, amely a konfliktus kirobbanása óta sújtja Betlehemet és térségét.

A világ szeme leginkább Gázára szegezi, amelyet folyamatosan támadnak, miközben Izrael a Hamász infrastruktúráját veszi célba az enklávéban.
 
A Hamász által az izraeli állampolgárok elleni október 7-i támadások óta háború robbant ki, amely több ezer halálos áldozatot követelt és humanitárius katasztrófát okozott. Október 30-án, hétfőn több mint 8000 palesztint és mintegy 1400 izraelit öltek meg.
 
A Máltai Lovagrend palesztinai nagykövete a háború eszkalációjával a palesztin területeken terjedő félelemről beszél, és arról, hogy Betlehem előljárósága és az általa vezetett szülészeti kórház a létfontosságú szolgáltatásokat csak néhány napig képes biztosítani
 
A betlehemi szülészeti kórház elnökeként Bowe nagykövet elmondta, hogy a gázai kórházak, különösen az újszülöttek helyzete nagyon elszomorítja.
 
„Egyszerűen megszakad a szívem. Egy koraszülött vagy egy beteg baba annyira törékeny. Háborús helyzetben, megfelelő ellátás, tápszer nélkül, bizonytalan áramszolgáltatás mellett, és ez a realitás, a babák többségének esélye sem lesz az életre” – mondta.
 
Forrás: https://www.vaticannews.va/
 (2023.10.31.)