Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MEGDÖBBENTŐ AZ EMBERI SZENVEDÉS GÁZÁBAN

Még a háborúknak is vannak határai - figyelmeztet a Vöröskereszt.
 
Az október 7. óta tartó háború során több ezer embert öltek meg Gázában. Az élők éheznek és szomjaznak, mert alig vagy egyáltalán, vagy csak nagyon korlátozottan jutnak élelemhez és ivóvízhez. A kórházak az összeomlás szélén vannak. Folyosóik tömve sebesültekkel. Villany nincs, gyógyszer nincs.
 
A WHO szerint 200 támadást hajtott végre Izrael egészségügyi intézmények ellen palesztin területeken. Eközben Ciszjordániában és Gázában 16 szolgálatban lévő egészségügyi dolgozó halt meg a félezer civil áldozat mellett.
 
Putyin a Reutersnek nyilatkozva kijelentette: az Amerikai Egyesült Államok most uralkodó elitje és az ő műholdjaik állnak úgy a palesztinok lemészárlása, mint a közel-keleti, ukrajnai, iraki és szíriai események mögött.
 
Az AFP francia hírügynökség tudósított a legutóbbi izraeli támadást követő egyiptomi segítségnyújtásról. Mentőautók állnak az Egyiptom felé nyitott menekülő útvonalon. Kairó 1300 m2 területű tábori kórházat nyit meg a Gázából menekített sebesültek ellátására. Emellett az egyiptomi külügy elítélte a civilek, egészségügyi intézmények elleni önkényes támadást és figyelmeztetett annak következményeire.
 
Haaretz.com, AFP, Reuters nyomán.